Ingatkan Mancing Dekat Paya Dapat Ikan Biasa Je… Tapi Tak Sangka Pula Boleh Dapat Ikan Macam ni

Ikan arowana merupakan spesies ikan air tawar dari Asia Tenggara. Arwana Asia umumnya mempunyai warna keperakan. Ikan ini biasanya digunakan sebagai ikan hiasan oleh pencinta ikan. Harga jual arwana cukup bagus.

Baru-baru ini viral sebuah video yang menunjukkan seorang lelaki memancing di lokasi paya. Siapa sangka lelaki itu adalah dapat ikan arwana. Video itu dimuat naik oleh akaun @klip.lucu di TikTok.

“get big”, tulis @klip.lucu dalam penceritaan muat naiknya.

Menerusi kamera telefon bimbit, video tersebut dirakam oleh rakan pemancing berkenaan. Pada mulanya kelihatan dalam video itu, seorang lelaki yang memakai baju biru sedang menarik pancingnya.

Lelaki itu menariknya beberapa kali. Di permukaan air, anda boleh melihat terdapat ikan yang agak besar di mata kail. Dia segera menarik ikan yang dia dapat dari tanah besar.

Dia dan rakannya tiba-tiba terkejut, bukan main. Sebabnya, dia mendapat seekor ikan arowana perak yang panjangnya lebih kurang 4-5 cm.

Tidak diketahui di mana lokasi lelaki itu mendapat ikan arwana tersebut, sehingga kini video tersebut dibanjiri komen netizen. Ramai di antara mereka yang terkejut melihatnya.

Post Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *