Keajaiban sungguh! Kucing ini dah hampir putus nafas akibat termakan racun. Ini yg abg hensem ni buat.

Bagi kebanyakkan orang, bila sebut sahaja mengenai B0MBA mesti dalam fikiran mereka akan terfikir akan kerja-kerja menyelamat dan bantuan yang mereka lakukan terhadap masyarakat yang memerlukan.

Baru-baru ini telah tul4r satu kejadian di media sosial yang melibatkan anggota b0mba. Apa yang menjadi perhatian orang ramai adalah seorang anggota b0mba sedang berusaha menyelamtkan seekor kucing yang termakan racun.

Kucing tersebut telah ditemui di pinggiran kaki lima. Semasa menemui kucing itu, ia kelihatan tidak berdaya untuk bergerak ke mana-mana dan hanya terlantar akibat termakan racun.

Mujur abang b0mba pantas sampai dan berjaya selamatkannya. Bagaimanapun pengguna Fesbuk ini turut berkongsikan detik cemas ketika menyelamatkan haiwan tersebut.

Video :

Menurutnya, keadaan kucing itu semasa ditemui agak kritikal. Namun, beliau tidak menunggu lama untuk membeli air kelapa kosong dan titikkan ke dalam mulut kucing itu. Selang beberapa minit kemudian, Alhamdulillah kuvcing itu boleh berjalan seperti biasa dan kembali sihat.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen memuji tindakan b0mba itu kerana pantas menyelamatkan anak kucing itu.

Post Berkaitan

Leave a Reply