Selepas Peluk Islam, Rezeki Keluarga Yang Daif ini Berubah

Lelaki Ini Hidup Merempat Selama Bertahun-Tahun Dalam Kebun Getah Bersama Anak Isteri, Namun Bila Dia Mengambil Kepvtusan Memeluk Islam Maka Rezki Allah Amat Mengejutkannya.!.SubhanAllah…Sesungguhnya Allah Maha Kaya !!

Bertahun Hidup Merempat Di Kebun Getah Bersama Anak Isteri, Namun Selepas Peluk Islam..

Bertahun Lelaki Ini Hidup Merempat Di Kebun Getah Bersama Anak Isteri, Namun Selepas Peluk Islam Seg4lanya Bervbah. Dibesarkan dalam keluarga yang susah & kem4tian ayah & ibu sejak masih kecil menjadikan peng4laman sebelum Islamnya agak sukar. Setelah mendapat hidayah mem3luk Islam lelaki mvallaf ini atau dikenali sebagai Ali suatu masa dulu pernah hidup merempat.

Setelah berumah tangga pernah bekerja mengvtip barang-barang terpakai di tempat pembvangan samp4h. Pernah tinggal di pondok kecil di dalam kebun getah.
Kerja mengambil upah menoreh getah dengan pendapatan yang tidak menentu tidak cukup bagi menampung keperlu4n mereka sekeluarga. Anak sulung berusia 6 tahun, kedua 4 tahun & ketiga berusia setahun.

Takdir Allah membuatkan mereka dipertemukan dengan wakil Hidayah Centre Foundation melalui seorang rakan yang berbaik hati membantu mereka sekeluarga keluar daripada kesusahan dan kes3mpitan.

Alhamdulillah kini setelah dibantu dan dibimbing oleh Hidayah Centre Foundation, Ali telah mempunyai pekerjaan yang memberikannya pendapatan yang agak stabil.

Bekerja sebagai tukang kebun di Pvsat Pendidikan Al-Azhar Jitra memberikan makna yang sangat besar buat muallaf ini. Kini Ali terus memdapat bimbingan agama Islam melalui sukarelawan Hidayah Centre Foundation dan Gabvngan D4kwah Negeri Kedah.

Marilah sama-sama kita membantu memperk4sakan bantuan, bimb1ngan kepada para muallaf dan dakwah kepada belum Islam dengan menyokong program-program Hidayah Centre Foundation. Ant4ra program terdekat ialah program penjanaan dana bantuan melalui program Majlis Iftar Perdana Hidayah Centre (MIPHC).
Setiap daripada sumb4ngan anda pasti bermakna dan akan meringankan beban para muallaf yang mempunyai nasib hampir sama seperti muallaf ini. Ganjar4n pahala Allah yang besar in sya Allah menjadi bekalan anda untuk ke syurgaNYA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.