Ko dah tak laku nyanyi, ko juaI nasi arab pulak. Hati siapa tak terguris bila dikata demikian.

Penyanyi Mila Jirin, 34, terkilan apabila dihi na gara-gara kini beralih kepada perniagaan nasi Arab.

Mesej peri badi (DM) daripada pengguna laman sosi al itu menyifatkan Mila sudah tidak laku dalam bidang nyanyian.


Mila atau nama sebenarnya Norsyarmilla Jirin mengakui dia kini memberi fokus kepada pernia gaan serta berkongsi rezeki dengan kakitangannya selepas mengambil keputusan untuk memperlahankan kerj aya nyanyian.

“Kenapa ada juga manusia yang suka berkata-kata tidak baik pada sesama manusia? Apa sa lah saya jual nasi Arab? Saya ikhlas bernia ga kerana Allah.

“Ini iktihar yang dilakukan dalam kesinambungan kami untuk memastikan peker ja kekal punya peker jaan dan ga ji. Saya memang sudah lama tak menyanyi.

“Bukan sebab tak la ku tapi sebab Allah tak izinkan. Fahami konsep sesuatu berlaku atas keizinan Allah, bukan atas kita manusia. Hatta, awak sendiri pun tak ada kuasa nak tentukan apa jua rez eki awak hari ini,” katanya.

Penyanyi Aku Lebih Tahu itu juga percaya rez ekinya dalam bidang perniag aan ada hikmah tersendiri iaitu untuk membantu orang lain meskipun sudah kurang menyanyi.

“Jadi manusia penuh dengan kasih sayang bantu-membantu sesama kita. Tak boleh bantu sahabat-sahabat kita secara wang ringgit, bantu secara kudrat. Andai kudrat pun tak mampu, bantu secara sokongan moral.

“Saya bersyukur walaupun tak la ku dalam dunia seni, saya yakin peran cangan Allah maha hebat. Ada sebab musa bab ia berlaku. Hampir setahun Allah menguji kami insan-insan yang bernia ga. Tapi kami tak akan pernah putus harap,” katanya.

Sejak tahun lalu, Mila terpaksa mencari jalan lain untuk menampung penda patan syarikat untuk mengga ji peker janya termasuk menju al durian. Dia iktiharkan pelbagai inisiatif selepas pernia gaan perkahwinan miliknya tergendala kerana pand emik C0vid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.