Mashallah Sampai Macam tu Sekali Da’i Syed Iqmal kena, Minta2 Benda Macam Ni Tak Kena Dekat Kita

Pendakwah bebas dan penyanyi Da’i Syed Iqmal kini bercakap tidak lagi memandang kamera dan caranya itu mengundang rasa kur4ng sen4ng segelintir netizen di laman Instagram.

Menerusi paparan skrin mesej yang dimuat di Instastory pada Selasa, netizen yang memp3rsoalkan tindakan Syed atau nama sebenarnya Syed Shah Iqmal Syed Mohammad Shaiful itu selain turut memberi pering4tan kepada pendakwah itu.

Ustaz itu nasihatkan saya… jangan terlalu pandang kamera.
DA’I SYED

Satu video telah dimuat naik oleh pendakwah itu yang memperlihatkan dia sedang memprom0sikan produk namun matanya dilihat seakan meng3lak untuk melihat terus ke kamera.

Dalam pada itu, Syed mengakui dia sememangnya sengaja tidak memandang terus ke kamera ketika membuat video atau siaran langsung di Instagram (IG Live).


Syed menyatakan dia terpaksa bertindak sedemikian atas nasihat seorang ustaz yang memintanya untuk berh4ti-h4ti kerana berkemungkinan untuk dis1hir atau sant4u melalui mata ketika melakukan IG Live.

“Ya! Memang saya selalu tak pandang kamera. Di IG live juga begitu. Sebab, beberapa bulan lalu saya bervbat. Ustaz itu nasihatkan saya… jangan terlalu pandang kamera.

“Sebab mereka hantar sih1r dan sant4u melalui mata saya ketika waktu live di IG. Mohon doakan. So struggle nak pulih,” balas Syed.

Syed juga berdepan dengan pertuduhan melakukan s3ks luar tabi1 dan menc4bul seorang penuntut kolej swasta pada Oktober tahun lalu dan k3s tersebut masih berjalan di mahk4mah sehingga kini.

Post Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *