Lain yang dipanggil, lain pulak yang datang. Oii Abg atas rak, cuba ko check yang kat bawah tuh kucing ke rimau.

Tul4r sebuah video telah dimuatnaik oleh seorang pengguna di Aplikasi Tik T0k yang memaparkan seorang lelaki yang ket4kutan dengan kucing. Tetapi yang peliknya orang yang t4kut kepada kucing itulah yang kucing suka dekati.

Perasaan t4kut sering terjadi kepada sesiapa sahaja yang tr4uma atau t4kut dengan binat4ng berbu’lu iaitu kucing antaranya.. keadaan tersebut dipanggil sebagai “Ailurophob1a” iaitu T4kut kepada kucing.

Selalunya orang yang t4kut kepada kucing ni, kucing akan suka pergi kepadanya ini kerana Si kucing akan tertarik dengan bahasa tub’uh serta posisi si f0bia kucing yang sangat kurang faktor meng4ncam keselamatan, dan akhirnya lebih tertarik kepada mereka untuk dikenali dan disi4sat kemudiannya.

Rakaman video itu telah menunjukkan bahawa lelaki yang ket4kutan itu merangk4k dari atas rak be$i dari satu rak kepada satu rak lagi untuk melarikan diri daripada kucing yang mengikutnya dari bawah rak tersebut dan melihat kepada reaksi kucing itu, kucing itu dalam posisi untuk menyer4ng.

Video :

Menjengah ke ruangan komen, ramai yang berpendapat bahawa t4kut kepada kucing ini memang berkait rapat dengan tr4uma yang dialami dengan kucing dan ada juga yang berpendapat yang kucing itu hendak menyer4ng lelaki itu dan sebab itulah lelaki itu kelihatan l4rikan diri disebabkan ket4kutan.

Post Berkaitan

Leave a Reply