Gara-gara lagu kpop. Nama Ustaz Ebit Lew Meletop di K0rea. Tahniah UEL.

Bila sebut sahaja tentang bantuan, tidak dinafikan nama Ebit Lew pasti akan menjadi sebutan ramai. Insan hebat ini tidak pernah kenal erti penat untuk memberikan ban tuan kepada mereka yang memerlukan.

Dimana ada kesu sahan, pasti Ebit Lew yang akan sampai terlebih dahulu untuk menghulurkan ban tuan. Baru-baru ini, video mengenai kepriha tinan pendakwah terkenal itu turut disiarkan menerusi sebuah portal hiburan terkenal Korea, Allkpop.

WEHHHHH USTAZ EBIT MASUK ALLKPOP

You know that Ustaz Ebit Lew sometime has a good idea how to attract people do good deeds.

Video tersebut memaparkan Ebit sedang mengedarkan makanan dan ban tuan untuk fro ntliner. Difahamkan, video tersebut tersenarai dalam artikel kerana menggunakan lagu ‘Mmmh’ oleh Kai EXO sebagai lagu latar.

Meskipun video tersebut tersenarai kerana lagu yang digunakan, namun sifat kepriha tinan pendakwah tersebut mendapat perhatian dan pujian oleh peminat-peminat K-Pop.

Perkara itu turut mendapat perha tian netizen Malaysia yang terkejut dan bangga kerana tidak sangka video tersebut sudah sampai ke luar negara.

Dalam pada itu, difahamkan baru-baru ini peminat kumpulan EXO di Malaysia turut sama berganding bahu mengumpulkan dana ke Pertu buhan Kasih Umat Malaysia yang dina ungi oleh Ustaz Ebit Lew.

Rakyat Malaysia sememangnya bangga mempunyai seorang insan seperti Ebit Lew dan berharap dengan penularan video tersebut sekaligus dapat menarik perhatian lebih ramai lagi pende rma untuk menghulurkan dana ke pertu buhan Ebit Lew.

SUMBER/KREDIT: Twitter via gulapop

Post Berkaitan

Leave a Reply