Orang dah kec3masan ni. Dari laluan kiri hilux biru masuk depan am.bulan. Sekali ini yang am.bulan tu buat.

Sejak kewujudan aplikasi TikT0k, ramai orang berk0ngsi video-video yang terakam semasa melakukan tug4san sebagai satu kenangan atau pengajaran kepada orang ramai.

Jika sebelum ini ramai pemandu 4mbuIans terpaksa berhadapan dengan pemandu lain yang tdak beretika dengan menghimpit rapat dari belakang atau menghalang laluan di hadapan, lain pula pengalaman seorang abang 4mbuIans pada kali ini.

Baru-baru ini ada seorang pemandu 4mbuIans telah berk0ngsi rakaman video sebuah pacuan empat roda Toyota Hilux telah membantu 4mbuIans ‘membuka jalan’ bagi memudahkan 4mbuIans ini menuju ke lokasi dengan lebih lancar dan cepat.

Perk0ngsian video tersebut telah mendapat lebih 150,000 tontonan dan 500 komen daripada orang ramai. Mereka menyatakan sangat berbangga dengan tindakan pemandu Hilux tersebut.

Pada masa sama juga, orang ramai berasa terh4ru apabila pemandu 4mbulans mengucapkan terima kasih kepada pemandu Hilux kerana memudahkan perjalanannya.

Ada juga diantara mereka yang baru tahu bahawa selain mempunyai siren pada sebuah van 4mbuIans, ia turut dilengkapi dengan pembesar suara untuk membuat pengumuman.

Terima kasih diucapkan kepada pemandu Hilux tersebut kerana membantu melancarkan perjalanan abang 4mbuIans ini supaya dapat sampai ke destinasi dengan lebih cepat.

Semoga perk0ngsian video oleh abang 4mbuIans ini dapat beri kesedaran kepada orang ramai betapa pentingnya sifat bertimbang rasa untuk memberikan laluan semasa mereka di dalam situasi kecmasan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.