Pelanggan Bladap, Takut tak boleh masuk pasaraya tak mahu scan suhu. Pengsan pakcik nie kena tampar.

Pemeriksaan suhu badan merupakan 1 peraturan wajib bagi setiap individu yang ingin memasuki sesuatu premis di luar, terutamanya kompleks beIi-belah atau pasaraya.

Biasanya, pemeriksaan tersebut dilakukan sekali sahaja di pintu masuk premis dan dikendalikan oleh pengawal keseIamatan yang bertugas.

Bagaimanapun, masih ada juga yang enggan mematuhi arahan staf keseIamatan dan menganggap perkara tersebut sebagai sesuatu yang leceh.

G4duh di pintu masuk pasaraya

Baru-baru ini, tuIar video berlaku kekec0han di kawasan pintu masuk sebuah pasaraya terkemuka kerana pengawal keseIamatan bertek4k dengan seorang pelanggan.

Kekec0han itu bermula apabila pelanggan itu ditegur untuk memeriksa suhu badan terlebih dahulu sebelum masuk ke pasaraya untuk membeIi barang.

Namun begitu, peIanggan terbabit enggan lalu naik ber4ng lantaran itu berlakulah pertngkaran dengan ‘Pakcik Guard’ yang mengarahkannya berbuat sedemikian.

Tak nak scan suhu, tmpar pakcik guard

Beberapa saat kemudian, ‘Pakcik Guard’ itu dilihat jtuh pngsan apabila ditmpar oleh pelanggan bi4dap itu secara tiba-tiba.

Difahamkan lagi, peIanggan yang juga menaiki sebuah kenderaan mewah terus meIarikan diri sebaik sahaja menyer4ng ‘Pakcik Guard’ tersebut.

Nasib baiklah, si perakam video sempat mengambil nombor plat pemilik kenderaan itu untuk tndakan lanjut.

Menjengah ke ruangan k0men, rata-rata net1zen memberi reaksi m4rah terhadap si pelaku yang disifatkan sebagai kur4ng ajar berkenaan.

 

 

 

Post Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *