Pernah dengar kisah kucing paling kaya di Dunia. Ada harta RM 1 billion. Ini rupanya yang dia buat.

Kalau kucing ni manusia….. sudah tentu dia boleh b3li satu bandar……… Choupette: Kucing Terkaya Di Dunia, Warisi Harta RM1 Bilion & Ada Pengawal Peribadi

Mereka yang pernah membel4 kucing pasti tahu, k0s yang diperlukan untuk menjaga haiwan comel ini bukanlah mur4h. Banyak perkara yang perlu diambil kira seperti makanan, pasir, barang mainan dan ubat-ubatan.

Boleh dikatakan, seseorang itu memerlukan sejumlah wang memandangkan kucing tidak boleh bek3rja dan tidak memiliki duit. Namun, semua ini berbaloi dengan kecomelan dan kerenah haiwan ini yang mampu menghiburkan hati.

Lain pula kisahnya buat Choupette, seekor kucing baka Birman yang diiktiraf sebagai kucing yang paling kaya di dunia meskipun ia tidak mampu untuk bercakap dan bek3rja seperti manusia.

Choupette ialah kucing milik Karl Lagerfield, seorang pereka fesyen dan tunjang belakang jenama Chan3l. Karl bertanggungjawab dalam mereka koleksi siap pakai buat jen4ma itu. Hubungan Karl dan Choupette begitu akrab, sehingga Karl menganggap mereka berdua sudah berkahwin.

Dilap0rkan, Choupette dijaga dengan dua peng4wal peribadi untuk menjaga kes3lamatan dan bermain dengan kucing berwarna putih ini. Jadi, agak sukar untuk mana-mana individu mendekati haiwan ini, apatah lagi cuba untuk membuat j4hat.

Kehldupan yang dimiliki oleh Choupette juga mewah persis anak raja. Kucing ini memiliki iPad sendiri, pernah menaiki pesawat peribadi dan memilik beg LV yang dicipta khas untuknya.

Tidak cukup dengan itu, Choupette juga hanya diberi makanan mewah dan sihat. Difahamkan, kucing ini sering diberi makanan mewah seperti kaviar dan salmon dari restoran terbaik di Paris.

Bagaimanapun, Karl Lagerfield dil4porkan men1nggal dvnia ak1bat kompl1kasi daripada k4nser p4nkreas. Menurut sumber, lagenda dunia fesyen ini ada meninggalkan wang sejumlah £178 juta (lebih RM1 bilion) buat kegunaan Choupette.

Meskipun ditinggalkan dengan wang yang begitu banyak, Choupette turut memiliki wang sendiri hasil daripada k0ntrak menjadi model dan pengikI4nan. Difahamkan, Choupette memiliki £3 juta (RM 17.3 juta) h4sil daripada pek3rjaan ini sahaja.

Post Berkaitan

Leave a Reply