Sangkakan kelibat Jin menyerupai kucing hitam dalam rumah. Bila sedar semua bertempiaran lari.

Ingatkan Kucing hitam masuk rumah curi makan… Tapi saiznya lain macam, Terkejut tengok Rupanya binatang lain…..

Satu kejadian yang agak mengerikan berlaku Di Taman Pelangi Semenyih dimana seekor Harimau Kumbang telah masuk ke sebuah rumah. Walaubagaimanapun ia telah berjaya ditangkap dan diselamatkan oleh pihak Perhilitan.

Dari mana Harimau Kumbang itu muncul dan bagaimana ia boleh masuk ke salah sebuah rumah di dalam taman perumahan itu tidak diketahui. Mungkin masa ia masuk, pemilik rumah tidak sedar akan kelibat harimau kumbang tersebut.

Mungkin kerana tida tempat tinggal untuk haiwan tesebut dikawasan itu menyebabkan ia hilang tempat tinggal dan punca untuk mendapatkan makanan jadi ia telah pergi kemana mana tempat yang dirasakannya terdapat makanan dan boleh dijadikan tempat untuk ia berteduh. ye lah seperti yang kita mungkin tahu, dimana lagi tempat yang ada di sekitatr semenyih atau selangor untuk kehidupan liar tinggal selain ia mesti ditempatkan di tempat yang sesuai seperti zoo negara atau tempat perlindungan kepupusan haiwan di Malaysia.

Semoga kejadian ini boleh dijadikan peringatan bahawa haiwan liar lain juga perlukan tempat tinggal dan juga perlindungan serta makanan. Jika tempat tinggal mereka pun sudah tiada, makan apa lagi jalan untuk mereka meneruskan kehidupan. Syabas juga kepada pihak perhilitan kerana berjaya menangkap dan membawa harimau kumbang tersebut ke tempat perlindungan yang sepatutnya.

Dibawah adalah antata kome daripada warga maya.

Post Berkaitan

Leave a Reply