Selalu tanya pasal solat, gadis syukur majikan pilih Islam jadi peg4ngan h1dup

Seorang gadis meluahkan rasa syukur apabila majikan lelakinya terbuka hati untuk menerima agama Islam sebagai peg4ngan dalam menjalani keh1dupan selepas dikurn1akan hidayah Allah SWT.

Menerusi perkongsian di platform TikTk, Ezatiey Shah memuat naik kompilasi video memaparkan lelaki ber4bngsa Cina itu berminat untuk mendalami aj4ran Islam sebelum melafazkan dua kalimah syahadah.

Alhamdulillah! Semua dengan izin Allah

 

Gadis berusia 21 tersebut berkata, Mr Yee atau memilih nama Islam sebagai Aariz Yee itu sering membantu dirinya melakukan tugas ketika dia menunaikan solat dalam tempoh waktu bekerja.

“My boss, dia selalu cover masa kerja waktu i solat dan banyak kali tanya pasal solat & Islam. Dia beragama Buddha sebelum ini dan mengambil keputusan untuk kembali kepada Islam,” tulisnya

Kompil.asi video berdurasi 44 saat itu memaparkan Aariz membaca buku cara untuk bersolat dan berdoa selain mempraktikkan sehingga berjaya melafazkan ayat-ayat suci al-Quran dengan sempurna.

Video tersebut meraih sebanyak 215,000 tont0nan dan ratu.san komen warganet dimana segelint1r indiv1du mengus1k agar mereka bert3mu jod0h sekali gus Ezatiey dapat membimb1ng lelaki berkenaan.

Bagaimanapun, rata-rata mend0akan agar majikannya itu terus istiq0mah dan menemui keten4ngan j1wa dalam menjadi hambaNya yang diredhai.

Untung bos ‘cover’, kalau aku…


Bukan ‘bertuk4r’ tapi kembali pada f1trah


Moga kita semua istiq4mah!


Moga Allah bimb1ng & lindungi saud4ra baru

Post Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *