Senyap-senyap dia bagi, bila dah pecah lubang dia bising hdup ko jangan dengki kat orang.

Diam2 dia bagi tak bagitau apa yang dia buat bila isteri tahu, dia cakap buat apa nak bagitau bukannya penting pun. H!dup ko jangan dengki dengan orang.

Assalam. Nak tanya pendapat dari group ni. Macam ni kalau seseorang suami dia bagi duit beli barang dapur bagi kat mak angkat dia tanpa pengetahuan isteri.

Diam2 dia bagi tak bagitau apa yang dia buat bila isteri tahu, dia cakap buat apa nak bagitau bukannya penting pun. H!dup ko jangan dengki dengan orang. Sedangkan isteri nakkan kejujuran je dari suami.. Si isteri tak x kisah pun suami nak bagi apa.

Cuma kalau boleh jujur bagitau yang dia ada beli ni beli ni bagi kat orang..
Isteri takkisah pun cuma nak tahu apa yang suami buat. Tu je.

Tapi bagi suami cakap isteri cemburu.. D3ngki.. Busuk hati. Apa pndapat semua.. Sampai sekarang kita orang buat haluan sendiri, Dia dengan hal dia. Saya dengan hal saya. Sebab dia tak bagi saya ambik tahu hal dia walaupun hal keja. Hal kawan dia..


Hal dia pergi mana. Lepak mana2, saya ni dah la tak ade kawan.. Nak bercakap dengn sape.. Dia tak apelah.. Bosan suruh kawan dia datang umah lepak2 layan kawan pun lebih sangat2. Last2 saya tau banyak dia menipu dari cakap betul.

Sedih jadi isteri macam ni. Yang dia bercakap pun nak makan, buat air, lepas tu tak ade la.. Perlu tak isteri ambik tau hal macam ni. Bagi akak dan abang2 macam mana korang rasa. Telefon lagi la. Dia tak nak saya tau. Siap pasword bagai.

Pasal duit. Dapat loan ke dpat gaji. Tak pernah bagitau saya. Bila gaji nak potong bru cakap. Bulan ni tak ade duit banyak kena potong. Time nak kena potong baru cakap. Time ada duit senyap je.

Saya tanya pun dia cakap jangan ambik tau hal dia. Ape perlu saya buat. Betul2 rasa sunyi.. Yang tau jaga anak. Masak. Urus hal umah. Tu je dia nak saya buat. Persaan layanan. Jauh sekali.. Kadang2 apa yang dia buat kat saya..

Sampai saya stress. Sampai anak pun saya jadi marah. Nak tanya pendapat. perlu ke saya tak ambik tahu hal suami. dia byk sgt menipu saya.. ya allah sedih hati saya. semua orang meyebelah pihak suami.

Apakah hukumnya saya ingin mengambil tahu perkara-perkara yang suami lakukan?

mgkin bagi dorang saya ni j4hat. kalau saya jahat nape tak cer4i je saya. boleh saya move on. bila mintak cer4i. suruh saya pergi mahkamah sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.