Sudah 2 Tahun. Bapa Terkilan Belum Ada Seorang Pun Di Bawa Ke Muka Peng4dilan.

Semalam, genap dua tahun traged1 rusvhan berhubung pemindahan tapak kuil Sri Maha Mariamman sehingga menyebabkan kemat1an anggota bomba, Muhammad Adib Mohd. Kassim.

Meskipun begitu, penjen4yah yang terbabit dalam kej4dian tersebut masih belum dibawa ke muka peng4dilan sekali gus mengund4ng kes3dihan bagi keluarga Allahy4rham.

Menurut laporan Kosmo! Online, bapa Allahy4rham iaitu Mohd. Kassim Abdul Hamid masih men4ruh harapan tinggi agar kemat1an anaknya akan mendapat pembel4an satu hari nanti.

“Kerinduan dan kes3dihan kami masih mendalam terhadap arw4h. Bila rindu, hanya doa supaya k3s ini segera menemui pe­ngakh1ran dan penjen4yah dibawa ke muka peng4dilan.
“Walaupun sudah dua tahun berlalu kami masih mengharap dan akan terus mengharap,” kata bapa berusia 64 tahun itu.
Selain itu, beliau turut kecew4 apabila tidak menerima sebarang maklum balas daripada pihak terbabit berikutan keputusan inkues k3s arw4h anaknya sebelum ini.

“Sekarang kami masih me­nunggu apa tindakan pihak p0lis walaupun Mahk4mah Koroner putuskan kemati1an Muhammad Adib akibat perbuatan jen4yah oleh dua atau lebih individu tidak dikenali.
“Bukan itu sahaja mahk4mah juga merumuskan kegag4lan p0lis dan FRU mengawal rusvhan juga menjadi faktor kepada kemat1annya.
“Peguam kami sudah minta p0lis segerakan sias4tan tetapi sehingga sekarang kami masih menunggu,” ujar pesawah dari Kampung Tebengau, Kuala Kedah itu.


Bagaimanapun, Mohd. Kassim tidak pvtus harapan dan terus berdoa agar kemat1an Adib terbela selain menziarahi kuburr setiap kali merindui Allahyarham.

Terdahulu, Allahy4rham meningg4l dunia pada 17 Disember 2018 di Institut Jantvng Negara (IJN) selepas 21 hari bertarvng ny4wa.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Kosmo! Online (Jamliah Abdullah)

Leave a Reply

Your email address will not be published.