Tiba-tiba kenangan sewaktu kerja ikan muncul, “Ayah, saya betul2 rindu peIukan ayah”. Tiba-tiba Syaiful Zero sebak.

Pelawak kumpulan Zero, Syaiful sememangnya terkenal dengan sikap yang gemar mengusik dan sering membuatkan ramai orang ketawa.

Namun begitu dinding emosi Syaiful akhirnya tewas apabila dia berkongsi coretan menyentuh hati mengenai perasaan rindunya terhadap arw4h bapa kesayangan.

Menerusi posting terbaharu di akaun Inst4gram, Syaiful menyatakan dia tidak dapat melupakan kenangan istimewa bersama bapanya.

“Ayah saya betul-betul rindu ayah, saya betul-betul rindu peIukan ayah… Semua kenangan semasa kita kerja ikan, terik panas kita tarik bakul ikan hujung ke hujung semua tu saya tidak boleh lupakan ayah.

“Banyak lagi ayah saya tidak boleh lupakan bersama ayah… Saya cuma beritahu dengan ayah saya betul-betul sayangkan ayah…

“Yaa Allah ampunkan lah segala dosa ayah ku, tempat kan lah ayah ku dalam golongan orang-orang yang beriman AL-FATIHAH… Aminnn Yaa Allah…” coretnya.

Sementara itu menerusi ruangan komen, pengikutnya juga turut memberikan kata-kata semangat buat Syaiful selain turut menyedekahkan bacaan Al-Fatihah buat arw4h bapanya.

“Jika rindu perbanyakkan doa dan sedekahkan ayat-ayat Al-Quran buat arw4h… InshaAllah hati lebih tenang… Al-Fatihah buat arw4h ayah, moga arw4h ditempatkan bersama orang-orang yang beriman… Amin,” tulis maz2785.

“Al-Fatihah… Moga arw4h ayahmu tenang di sana dik. Sis pun rindukan arw4h abah dan emak sis juga suami dan ankku… Al-Fatihah buat mereka…” komen haszue._.

Sekadar info, Zero merupakan kumpulan pelawak adik-beradik yang dianggotai oleh Syaiful, Sharif dan Atu.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Gem pak

Post Berkaitan

Leave a Reply