Anjing Bakal Disuntik M4ti,Setia Menunggu Pemiliknya Menggali Lubang Untuk Menguburnya.Namun Sesuatu Terjadi Selepas Itu

Kisah ini berlaku di negara Amerika Syarikat apabila seorang lelaki tua sedang sedih ketika sedang menggali lubang kubur untuk mengebumikan anjing peliharaannya, dan anjingnya setia menanti sambil  memerhatikannya. Walau bagaimanapun, pengakhirannya mengambil pusingan 180 darjah, dan kemungkinan tragedi berakhir dengan komedi.Walaubagaimanapun,sesuatu yang lucu berlaku dan berubah 180 darjah apabila diberitahu tentang kesalahan diagnosis anjing tersebut .

Franklin Hardy terkenal sebagai penulis skrip televisyen, berkongsi insiden yang melibatkan bapanya dan anjing peliharaannya di Twitter.

Bapanya memelihara anjing spesis Golden Poodle,namun mal4ngnya doktor haiwan telah mendiagnosisnya sebagai “s4kit teruk” dan merancang untuk memberikan suntikan m4aut untuk mengurangkan pend3ritaan s4kit yang sedang ditanggung anjing tersebut. Dan ayah memutuskan untuk menggali lubang kvbur untuk anjing kesayangannya yang sudah dianggap ahli keluarga.

Ciap Hardy  menerusi twiiter: “Doktor haiwan memberitahu ayah saya melalui telefon bahawa anjingnya memerlukan suntikan m4aut, dan dia akan datang ke rumah untuk memberikan sunt!kan tersebut. Ayahku kemudian menggali kubur untuk anjing itu dan membiarkan anjing itu menyaksikan penggalian kvburnya sendiri.”

Hardy berkata keluarganya sangat sedih memikirkan mereka akan kehilangan anjing mereka dengan keadaan perkara tersebut berlaku di depan mata mereka sekeluarga.

Ayahnya berkata apabila dia menggali kubur dan anjing itu melihatnya, dia berkata: “Walaupun ia agak sukar bagi saya, saya cuba untuk berlagak seperti tiada apa yang berlaku.”

Tetapi apa yang mereka tidak jangkakan ialah apa yang akan berlaku seterusnya.

Hardy meneruskan dalam tweet: “Doktor haiwan datang dan memeriksa anjing itu sekali lagi, dan mengejutkan mereka semua, doktor menyatakan dia telah tersalah mendiagnos penyakit. Ternyata, anjing itu sihat dan tidak perlu disunt!k ma4ut”

Hardy menambah: “Mengapa doktor haiwan mengesyorkan suntikan maut kepada anjing itu di telefon? Saya tidak tahu. Saya memberitahu ayah saya dia bukan doktor haiwan yang bagus kerana hampir2 menyebabkan k3matian nam,un sebaliknya ayahnya mengatakan, ‘Dia doktor haiwan yang hebat.’”

Sejak tularnya cerita yang dikongsikan Hardy menjadi bualan mediasosial, kini anjing itu semakin terkenal.

Tweet Hardy telah menerima lebih daripada 30,000 suka setakat ini, dan ramai netizen telah meninggalkan komen.

Pengguna Twitter “@Matt53400092″ menyangka anak anjing itu mungkin tidak tahu apa yang sedang berlaku.

“@Knight1Tim” menyebut pengalaman peribadi: “Salah satu daripada anak kucing saya yang berumur dua tahun telah digilis sebuah kereta. Ibunya melihat saya mengebumikannya, dan kemudian dia tidur di sebelah kubur setiap hari.”

Sumber: epochtimes

Post Berkaitan

Leave a Reply