Balik dari kedai terjumpa Uteh terbaring dengan mulut berbuih. Kena r4cun ni sangkaku. Aku cuba selamatkan.

Kucing antara haiwan peliharaan yang paling banyak dibela dan disukai ramai dengan kecomelan mereka ini. Namun tidak semua manusia suka akan kucing malah ada yang memb3ncinya sampai membun0h.

Telah tul4r sebuah video dimana kucing hampir-hampir mati akibat diracvn tetapi sempat diselamatkan oleh seorang lelaki yang merupakan pemilik video tersebut.

Pada gambar dan video dikongsikan, kelihatan kucing itu sedang terlantar dan tidak boleh berbuat apa-apa akibat dir4cun. Dan dia bertindak cepat untuk menyelamatkan si bulus tersebut dengan membawanya pulang ke rumah.

Setelah pulang ke rumah, lelaki tersebut merawat kucing yang dir4cun itu dengan cara memberi air campuran daun asam jawa. Dia meletakkan beberapa titik air kedalam mulut kucing itu. Tidak lama kemudian, apa yang terjadi sangat mengejutkan apabila kucing tersebut telah memuntahkan r4cun yang ditelannya dan segera sedar.

Video :

Setelah sedar, lelaki itu terus memberikan kucing itu makanan dan sangkar untuk tempat tinggalnya. Kucing itu telah kembali selera dan bertambah sihat. Di ruangan komen, rata-rata netizen memberi pujian terhadap lelaki tersebut kerana hatinya yang mulia sudi untuk membantu kucing itu.

 

 

Post Berkaitan

Leave a Reply