Bapa Terlantar S4kit Str0k, Anak Terpaksa Merayv Bantvan Kerana Hampir K3bvluran

Bapa Terlantar S4kit Str0k, Anak Terpaksa Merayu Bantvan Kerana Hampir K3bvluran
Pastinya sesuatu yang sangat sul1t jika t0nggak utama keluarga dalam mencari rezeki tiba-tiba dit1mpa ujian dengan tidak mampu untuk bekerja lagi.

Sudahlah tidak mampu untuk bekerja, sakit yang dihidapi turut memakan modal b1aya perubatan yang besar sehingga anak yang masih kecil terp4ksa mengganti p0sisi untuk menyara makan dan minum serta k0s perubatan.

Kanak2 & Bapa Hampir Kebulur4n

Hal ini samalah seperti kisah seorang kanak-kanak perempuan di Thailand apabila terp4ksa merayv diberi bantvan makan kerana dia dan bapanya yang mengh1dap str0k menghamp1ri kebvluran kerana terpvtus bekalan makanan setelah bapanya terlant4r di katil.

Bapa sakit str0k

Menerusi Stroryth.com merujuk kepada posting yang dibuat pengguna Faceb0ok Thailand, kanak-kanak berkenaan telah menulis bahawa kanak-kanak tersebut menjual bunga karangan di pingg1r jalan demi menyara kehidupan mereka berdua.

Menerusi svmber juga, kanak-kanak perempuan itu terpaksa berhenti dari persekolahannya disebabkan kesemp1tan hidup.

Post1ng tular di med1a sos1al

Walau bagaimanapun, kesusahan kanak-kanak tersebut telah dibantu oleh pihak kebajikan di negara berkenaan selepas posting yang dibuat oleh pengguna Faceb0ok terbabit tvlar.

Semoga dengan bantvan yang telah dihulurkan oleh pihak kebajikan dan bantvan orang ramai mampu memberi sinar baru buat kanak-kanak terbabit.

Diharap juga bapanya yang terlant4r di katil akibat sakit str0k dapat kembali pul1h dan meneruskan kehidupan meny4ra mereka dua ber4nak.

Post Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *