Jasad Bekas Imam Dijumpai Dalam Keadaan Sempurna. “Gerak HAti Kami Mengatakan Ayah Ada Di situ…”

YAN – Gerak hatl ahli keluarga mengatakan m4ngsa kelima tertlmbus dalam tlmbunan kayu di lokasi penemuan terjawab apabila b3kas imam itu ditemukan k1ra-k1ra jam 3.23 petang Ahad.

Anak keenam daripada lapan beradik, Ku Ahmad Kusaini Ku Shuib, 59, berkata, hatlnya kuat mengatakan bapanya, Ku Shuib Ku Abdullah, 91, yang hnyut dalam tragedl kepaIa air pada Rabu lalu ada berdekatan tlmbunan berkenaan melihatkan kepada kenderaan, katil dan tilam milik ahli keluarga di lokasi sama.

Menurutnya, ibunya, Kalsom Abdullah, 85, juga ada menyatakan keinginan untuk ke lokasi sama kerana gerak hati yang kuat mengatakan kemungkinan bapa ada di situ.

“Pagi tadi mak cakap nak prgi tempat kejadian, ayah tunggu dia kat sana, saya sendiri pun sudah prgi cari di tempat sama kelmarin, tetapi tak jumpa,” katanya ketika ditemui di Hspital Yan petang Ahad.

Katanya, seluruh ahli keluarga memanjatkan kesyukuran dan lega setelah j4sad arwh ayahnya ditemui pada hari kelima pencarian.

“Hanya tuhan yang tahu bila sudah jumpa. Kami semua reda, cuma berd0a agar jumpa, bila dah jumpa Alhamdulillah… ada kvbur arw4h,” jelasnya.

Ku Ahmad Kusaini yang menetap di Selayang, Selangor berkata, dia hanya mengetahui kejadian melalui laman sosi4l Faceb0ok dan tldak menyngka b3ncana kali ini adalah yang terbvruk pernah berlaku.

Menceritakan pertemuan terakhlr di rumah adiknya di Shah Alam sebelum Ramadan lalu, bapanya yang pa.tah sebeIah kakl sudah tldak mengenali dirinya kerana masaIah ingatan.

Sementara itu, Pengarah Jabatan Bomba dan PenyeIamat (JBPM) Kedah, Sayani Saidon ketika ditemui di lokasi pencarian berkata, m4ngsa ditemui di bawah tlmbunan k.ayu berdekatan Chalet Puteri Ayu kira-kira 1.5 kilometer dari lokasi dia diIaporkan hnyut.

Menurutnya, m4ngsa yang berkh1dmat lebih 10 tahun sebagai bekas imam Masjid Jamek Badlishah itu hanya mengalami caIar dan Iuka kecil selain masih dalam keadaan baik dan kedudukan mengiring menghadap kiblat.

Salam tkziah. Al fatihah

Post Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *