Sanggup Bah4yakan Diri, Rider Terjun Moto Selamatkan Kucing Semasa Jalan Sesak. Sikit lagi nak kena.

 

kelakuan seperti ni  memang patut di contohi,sayangkan ha1wan ini sepatutnya dipupuk oleh semua insan supaya tiada pengan1ayaan terhadap haiwan. Haiwan juga adalah makhl0k yang bernyaw4 yang mempunyai peluang untuk hidup di bumi yang terbentang luas ini.

Kadang2 bila seseorang itu sayangkan haiwan tidak kira la di mana dan dalam situasi apa pun seseorang itu tetap akan menyelamatkan apa jenis haiw4n pun, jika berada dalam situasi yang meng4ncam nyaw4 haiw4n tersebut.

Terkini, satu rakaman telah diupload di aplik4si Tik T0k oleh seorang pengguna tentang seorang rider sebuah sy4rikat penghantar makanan iaitu Food Panda. Video tersebut adalah tentang usaha seorang abang rider yang baik hati menolong seekor kucing yang telah berada di tengah kesesak4n jalan raya.

Apabila melihat kucing tersebut berada dalam keadaan bahay4 di tengah jalan raya yang sibuk itu, abang rider tersebut mengambil dan meletakkan kucing yang mal4ng itu di tepi jalan yang tidak berb4haya kepadanya lagi. ini adelah satu  contoh yang terbaik  kita perlu ikut .

Menjengah ke ruangan komen pula, ramai netizen yang memuji kebaikan abang rider tu yang sanggup meletakkan dirinya dalam bahay4 untuk selamatkan kucing tersebut dan ada juga yang memuji adakah semua abang rider baik hati kerana mungkin banyak berita kebaikan abang rider yang dided4hkan kebelakangan ini.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

 

Post Berkaitan

Leave a Reply