BERLAGAK S4MSENG, PUNCA KEJADIAN DIDEDAHKAN AKHIRNYA KEDALAM

Klang: Empat lelaki tempatan dib3.rkas kerana disyaki mel4nggar sebuah kenderaan dari belakang dengan kereta dinaiki mereka sebelum meny4.mun dan menc33dera.kan m4.ngsa di Taman Sentosa, di sini, semalam.

Ke tua P0lis Dae rah Klang Selatan, Asis ten Komi sioner Shamsul Amar Ramli berkata, insiden 4.30 petang dilap0rkan berlaku ketika seorang pemandu lelaki bersama sepupunya sedang dalam perjalanan ke Pelabuhan Klang.

“Kenderaan m4ngsa dikatakan tiba-tiba dilang gar dari belakang oleh sebuah kereta Honda Civic yang dinaiki empat lelaki.Suspek kemudian didakwa mem3.cah.kan cermin kereta, menarik m4.ngsa keluar dari kenderaan dan memvku.lnya dengan menggunakan kayu.

“Malah, susp ek did4.kwa turut meram pas sebuah telefon bimbit milik sepupu m4ngsa,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.Berikutan itu, beliau memaklumkan, dua klip video berdurasi 0.24 saat menunjukkan sekumpulan lelaki sedang menen dang dan mem3.cahkan cermin kenderaan di tepi jalan raya, tular dalam media sosi al sejak semalam.

Mengulas lanjut, Shamsul Amar mengesahkan pi haknya menerima satu laporan p00lis berkaitan video itu.Bertindak atas maklumat dan laporan diterima, beliau berkata, kesemua sus pek berumur 23 hingga 35 tahun berjaya itu dit4.ngkap bermula jam 7 hingga 11 malam tadi di beberapa kawasan sekitar daerah Klang Selatan.

“Hasil uji an awal saringan air k3.ncing mendapati semua susp3.k yang tiada pekerjaan itu positif d44.dah jenis m33thamph3.t4mine.Kes disiasat mengikut S3.ksyen 394/427 K4nun K3s3.ksaan,” katanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.