Bunyi ngiauan dari jauh, pasti ada yang ditimpa muslbah. Lelaki ini teroka denai ditepi rumah, terkejut apa yang dia jumpa.

Bila sebut mengenai kucing, pasti ada di kalangan anda sedia maklum mengetahui perangai haiwan tersebut yang suka merayau. Ada kalanya tidak pulang ke rumah dan menyebabkan sesat sehingga masuk ke hutan. Sama juga seperti video yang telah tul4r ini di mana seekor kucing dibelit oleh seekor ular sawa.

Sebuah video telah tul4r di mana seorang lelaki telah berjaya menyelamatkan seekor kucing daripada dibelit ular sawa. Dia pada awalnya tidak sedar akan kehadiran kucing tersebut. Tiba-tiba dia mendengar suara seekor kucing yang seakan-akan meminta pertolongan.

Dia kemudiannya dengan pantas mengesan di mana suara itu datang, setelah meninjau ke kawasan tersebut, dia mendapati dan terlihat seekor kucing yang telah dibelit oleh seekor ular sawa. Siapa sahaja tidak berderau apabila lihat seekor ular sawa yang besar terpampang di depan mata.

Tetapi lelaki ini dengan bersahaja datang ke ular tersebut dan melepaskan belitan yang dikenakan pada kucing itu. Dia berusaha untuk melepaskan ular itu dan ada sedikit pergelutan kerana saiz ular yang agak besar.

Video :

Kucing itu akhirnya berjaya melepaskan diri dan segera beredar dari kawasan tersebut.

Tindakan beraninya itu mendapat pujian warganet dan tontonan video itu mencecah setengah jvta tontonan serta mendapat komen seperti berikut :

 

Post Berkaitan

Leave a Reply