Cara Si Bulus Ini Menguap Buat Pemilik Cem4s. Bah4ya Sungguh, Jangan Sampai Jadi Macam Ni.

Setiap pencinta kucing pasti sanggup melakukan apa sahaja demi kebajikan ‘si bulusnya’. Keluar belanja yang banyak, beli makanan, luang masa bermain bersama sehinggalah ke tempat tidur, semuanya sanggup dikongsi.

Perkara ini dapat dilihat juga pada seorang pemilik kucing bernama Alviona R. Wanita itu baru-baru ini berkongsi satu hantaran dalam group Fesbuk Keluh Basah Lele Berulah v3 mengenai peristiwa cem4s kucingnya sendiri.

Percaya atau tidak, kucing Alviona yang asalnya comel dan montel tiba-tiba tidak mampu menutup rahangnya kembali. Pendek kata, mulut si bulus itu ternganga tanpa henti untuk satu tempoh seketika hingga membuatkan Alviona cem4s.

Berdasarkan perkongasian itu, kisahnya bermula ketika dia terjaga pada lewat malam. Pada masa itu juga, kucing di sebelahnya juga turut terjaga dan mengikutinya untuk mengambil minuman di dapur.

Ketika itu, dia melihat kucingnya asyik ternganga. Dia cuba untuk menutup mulut kucingnya tetapi tidak menunjukkan apa-apa hasil. Melihat mulutnya gag4l ditutup, Alviona R menjadi pan1k dan terus membawa kucingnya ke jabatan kecem4san sambil bercvcuran air mata.

Setelah sampai ke sana, doktor haiwan pada awalnya menyangka kucing itu berg4duh dengan kucing lain ataupun terj4tuh. Namun begitu, Alviona yakin kucingnya itu langsung tidak ke mana-mana dan hanya tidur sejak tengah hari. Akhirnya si bulus itu dimasukkan ke w4d bagi menjalani pembedahan membetulkan kembali rahangnya.

Pada keesokan harinya, Alviona dihubungi oleh pihak hospital untuk mengambil kucingnya kembali. Dia diberitahu bahawa rahang kucingnya sudah elok kembali serta mampu makan dan minum seperti sediakala.

Ketika mahu membawanya pulang, doktor memberitahu bahawa keadaan rahang kucingnya yang gag4l ditutup sebelum itu bukanlah disebabkan oleh perg4duhan bersama kucing-kucing lain ataupun terj4tuh.

Sebaliknya, kucingnya tidak berhenti ternganga adalah disebabkan si bulus itu menguap seluas-luasnya sehingga tidak mampu menutup mulutnya kembali. Malangnya, kepuasan menguap sepuas-puasnya itu nampaknya tidak kekal lama.

Apabila mendengar penjelasan itu, Alviona berasa sed1h tetapi pada masa yang sama, dia sendiri tergelak kerana perkara itu agak kelakar. Dalam perkongsian itu juga, dia turut berkongsi bil rawatan yang perlu dibayar adalah berjumlah RM141.

Demikianlah kasih sayang seorang pencinta kucing seperti Alviona yang memang tidak dapat disangkal lagi. Pan1k dan cem4s pada awalnya sampai terus ke hospital segera. Rupa-rupanya si bulus hanyalah menguap lama sangat.

Kita ingat kucing Oyen sahaja yang banyak buat hal, rupanya warna lain pun lebih kurang sama.

Post Berkaitan

Leave a Reply