Mashallah! Ikan Apa Ini? Siapa Sangka Dia Ada Dua Mulut?

Seekor ikan yang ditangkap didapati mempunyai rupa bentuk yang tidak normal di bahagian kepala

TamanPendidikan.com – Seekor ikan yang ditangkap didapati mempunyai bentuk luar biasa di kepala. Ikan mempunyai dua mulut di bahagian atas dan mata.

Selain itu, ikan ini juga mempunyai empat mata. Walaupun nampak pelik, ikan ini nampak semakin sihat dan membesar jika dilihat dari saiznya yang besar.

Video memancing unik dengan dua mulut ini dimuat naik oleh akaun @donyavahshy di Instagram. Dalam rancangan itu, butiran ikan bermulut dua ditunjukkan. Perakam menunjukkan ikan dari kanan dan sisi.

Dalam video itu, kedua-dua mulut ikan itu sama-sama terbuka. Malangnya, tiada maklumat yang menjelaskan jenis ikan dan lokasi ikan aneh ini.

Ikan bermulut dua, juga telah ditemui oleh seorang pemancing di bahagian utara New York. Debbie Geddes, nama pemancing itu, dilaporkan telah menangkap ikan bermulut dua ketika keluar memancing di Lake Champlain.

Gambar ikan bermulut dua itu disiarkan di Facebook oleh Knotty Boys Fishing, sepasukan nelayan yang bertanding dalam kejohanan memancing tempatan. Foto ikan bermulut dua ini telah dikongsi secara meluas di seluruh dunia.

https://www.instagram.com/p/CaaADUfgWM9/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Post Berkaitan

Leave a Reply