Ular Ajaib Sempat Singgah Ke Sampan, Bagaikan Memberi Salam

Seperti yang kita sedia maklum, lebih 70 per4tus daripada permukaan Bumi adalah terdiri daripada lautan dan selebihnya adalah daratan yang juga terletak tempat tinggalnya manusia. Kita mungkin tahu atau biasa dengan banyak spesis hidupan yang berada di daratan tetapi untuk hidupan di laut pula sebaliknya, sebab banyak spes1s hidupan yang tidak kita kenali dan tidak biasa lihat. Didatangi Ular Laut Berenang Dari Jauh Menghampiri Papan Dayung Dan Sempat Singgahkan Kepala Bagai Memberi ‘Salam’

Baru-baru ini, tular perk0ngsian vide0 oleh seorang pembuat filem Austr4lia yang dikenali sebagai Br0die Moss yang merakam satu ular laut yang menuju kearahnya papan dayungnya.

Dalam perk0ngsian vide0nya, ular yang dianggarkan sepanjang 2 meter tersebut kelihatan berenang menuju kearahnya dari jauh dan berhenti apabila sampai di papan dayungnya.

Didatangi Ular Laut Berenang Dari Jauh Menghampiri Papan Dayung Dan Sempat Singgahkan Kepala Bagai Memberi ‘Salam’

Lagi menarik apabila ular tersebut seolah-olah mahu menyapa dan memberi salam kepada mereka dan sempat meletakkan kepalanya sekejap atau papan dayung tersebut sebelum kembali berenang ke tempat lain.

Didatangi Ular Laut Berenang Dari Jauh Menghampiri Papan Dayung Dan Sempat Singgahkan Kepala Bagai Memberi ‘Salam’

Ular laut itu sempat letakkan kepala atas papan dayung.

Didatangi Ular Laut Berenang Dari Jauh Menghampiri Papan Dayung Dan Sempat Singgahkan Kepala Bagai Memberi ‘Salam’

Bagi ular laut yang berada di Lautan Hindi dan Pasifik, ular ini akan naik ke permukaan air untuk bernafas. Berdasarkan portal Live Science, ular laut jantan mempunyai penglihatan mata yang kurang jelas dan menyebabkan mereka kadang-kadang keliru dengan menganggap manusia sebagai ular betina.

Didatangi Ular Laut Berenang Dari Jauh Menghampiri Papan Dayung Dan Sempat Singgahkan Kepala Bagai Memberi ‘Salam’ Ular itu beredar sebaik sahaja ‘singgah’ di papan dayung lelaki berkenaan.

Didatangi Ular Laut Berenang Dari Jauh Menghampiri Papan Dayung Dan Sempat Singgahkan Kepala Bagai Memberi ‘Salam’ Ular laut pada kebiasaannya jarang mahu mendekati manusia dan kejadian tersebut merupakan sesuatu yang aneh dan juga agak unik kerana ular tersebut kelihatan langsung tidak takut dengan kehadiran manusia.

Rata-rata pengguna m3dia s0sial yang men0nton vide0 tersebut meluahkan rasa kagum mereka dan memuji perakam vide0 yang berjaya merakam vide0 menakjubkan itu.

Post Berkaitan

Leave a Reply