Ditik4m Ketika Lindvngi Ibu Dari Pencvri, Remaja Lafaz Syahad4h Sebelum Mningg4l..

Baru-baru ini, masyarakat London dikejvtkan dengan berita seorang remaja lelaki bernama Hussain Chaudhry dilap0rkan m3ninggal dunia sewaktu mel1ndungi ibunya daripada dit1kam per0mpak.

Kejadian itu berlaku di hadapan rumahnya yang terletak di Lea Bridge Road, Walthamstow pada hari Rabu lalu.

Memetik lap0ran The Sun, keluarga tersebut menjual pakaian secara atas talian. Pada hari kejadian, dua orang remaja datang ke rumah mereka ‘k0nonnya’ ingin melihat dan membeli barang jualan.

Bagaimanapun, perkara sebaliknya pula berlaku apabila mereka cuba untuk mencvri pakaian yang dijual.

Jadi, berlakulah perg4duhan di mana ahli keluarga berusaha mel1ndungi diri daripada penjn4yah tersebut tambahan lagi apabila mereka mengeluarkan p1sau.

Sewaktu bergelvt antara satu sama lain, Hussain cuba mengh4lang dan mel1ndungi ibunya dari dit1kam oleh kedua-dua penjn4yah itu.

Namun nasib tidak menyebelahinya apabila p1sau yang t4jam tersebut ditvsuk ke lehernya. Lantaran itu, dia reb4h sambil memegang lvka di lehernya.

Difahamkan lagi selepas kej4dian berkenaan, ibu dan abangnya telah ditemui oleh orang ramai dengan kesan h1risan pada tangan mereka.

Sejurus itu, mereka dikej4rkan ke hospital dengan segera, namun tidak mengalami keced3raan parah. M4langnya, Hussain menghembvskan nafas ter4khir di tempat kejadian.

Rent3tan dari per1stiwa itu, kakaknya, Afia Ahmed Chaudry meluahkan perasaan sed1h bagi mengenang pem3rgian adik kesayangannya menerusi Tw1tter.

 

“Semalam, adik lelaki saya men1nggalkan dunia dalam dakapan ibu kami, sama seperti keadaan sewaktu dia baru lah1r ke dunia

“Dia m4ut mel1ndungi keluarganya. Matanya bersinar, wajahnya tidak menunjukkan sebarang kesak1tan, dia berada dalam ketenangan.

“Dari Allah kita datang dan kepada Allah kita kembali. Awak dah tiba di ‘rumah’, dik. Kami akan berjumpa awak tak lama lagi,” tulisnya sayu.
Selain itu, seorang kenalan @Faizavelli mended4hkan sewaktu kejadian meskipun Hussain sedang bertarvng ny4wa men4han kesak4tan selepas dit1kam, dia cuba menguatkan diri untuk menenangkan ibunya semasa dalam dakapan ibunya.

“Hussain seperti s1nga. Sewaktu aj4lnya makin hampir dia sempat berkata kepada ibunya, ‘jangan r1sau ibu, panggil sahaja ambulans’. Kemudian dia mend0ngakkan kepala, merenung ke syurga (langit) dengan penuh tenang dan mengucap syahadah buat kali ter4khir,” ujarnya.

Berk0ngsi cerita tentang keperib4dian Hussain sewaktu h4yatnya, seorang lagi ind1vidu @ruqaiya_h mengatakan dia merupakan seorang anak yang baik dan tidak pernah tinggal s0lat.

Dia tak tinggal solat dan sangat rapat dengan semua ahli keluarga. Dia merupakan seorang pelajar jurusan und4ng-und4ng di Univers1ti S0AS. Keluarganya pula adalah gol0ngan baik-baik dan suka menjemput sesiapa sahaja datang ke rumah,” tambahnya lagi.

Berikutan berita sed1h pem3rgian salah seorang pelajarnya, Un1versiti S0AS telah melancarkan tabung amal untuk membina sebuah per1gi sebagai satu amal jari4h berterusan buat arw4h Hussain.

Keluarga sed1h kehiIangan anak tersayang

“Kami sangat bersed1h dengan keh1langan Hussain yang kami sayangi dan dengan horm4t memoh0n pr1vasi dan ruang untuk menyelesaikan sitvasi trag1s ini.

“Kami mengucapkan terima kasih kepada semua orang dari lubuk hati kami atas kebaikan, bel4s kasihan, belasungkawa, doa dan muhib4h mereka.”

Sehingga kini, kes tersebut masih dalam sias4tan pihak polis dan kedua-dua penjn4yah berkenaan sedang dibvru.

Menurut Ketua Det3ktif Perry Benton, dari Kom4ndo Jenayah Pakar Met berkata, “Seorang pemuda telah keh1langan ny4wanya dalam keadaan trag1s dan pemikiran saya tetap bersama keluarga dan rakan-rakannya pada masa yang menger1kan ini.

“Saya mer4yu agar ada s4ksi yang tampil dan berbicara dengan pasukan saya. Sebarang maklumat sangat berharga.”

Post Berkaitan

Leave a Reply