Gadis Mil1ki 3.8 jvta Foll0wers Mahu Berjaya Dalam Bisn3s Walau Sekolah Sampai F0rm 4, Comel Macam Anak Patung Pun Tak Terlep4s Kec4man

MEMILIKI jvmlah peng1kut seramai 3.8 jvta di apl1kasi TikT0k turut membawa cab4ran tersendiri buat gadis ini.

Menurut Puteri Wannur Syawalyea Raja Sari Ramli, 20, dia bagaikan sudah lal1 menerima kec4man setiap kali berk0ngsi video baharu di pl4tform itu.

Paling kec3wa katanya, ada ind1vidu yang cuba mengvngkit kisah lama sewaktu zaman dia masih belum memakai tudung.

“Saya pernah rasa nak berh3nti buat TikT0k. Saya perl4han-l4han baru pakai tudung sejak tahun lepas, tapi ada pula yang nak buka a1b. Orang ungk1t benda lama, dulu saya free hair.

“Kec4man saya tak kisah sangat, tapi bila mereka cakap meng4nai perub4han saya, ia membvatkan saya d0wn. Kecil hati sejvjurnya. Memang ter4sa kadang-kadang.

“Tapi saya tak balas balik kalau ada orang m4ki, nanti saya sama je dengan mereka. Biasanya saya akan pad4m k0men-k0men sebegitu. Paling tervk ada yang minta rep0rt akavn TikT0k saya,” ujarnya yang mesra disapa Puteri.

Di sebalik kecam4n, dia yang turut mempunyai lebih 370,000 peng1kut di Inst4gram turut terh4ru dengan kom3n net1zen yang tak pvtus-pvtus memberi sok0ngan.

Puteri akui ser1ng dikec4m di medi4 sos1al.

Selain kata-kata sem4ngat, ramai net1zen yang turut memvji rupa paras Puteri yang mana dia ser1ng disamakan dengan anak patung.

“Saya dah per4san lama kom3n-kom3n (pujian) itu. Memang selalu baca k0men yang kata macam patung. Ada juga yang macam nak perl1 saya. Mereka kata cantik sebab mekap.

“Saya bersyukur sangat. Doakan saya r0ad to four mill1ons follow3rs pula”

“Tapi saya memang terh4ru dengan kom3n p0sitif. Ada yang dah lama kenal saya, mereka juga sering bagi kata-kata semangat.

“Mereka nasih4tkan agar saya tak mudah berput4s as4. Banyak juga yang berikan sok0ngan,” ujar anak keenam daripada sembilan beradik yang menet4p di Kuantan, Pahang itu.

Kata Puteri lagi, dia engg4n terlalu lama bersed1h, sebaliknya menjadikan semua kec4man sebagai pemb4kar semangat dalam mis1 menjadi usah4wan berjaya suatu hari nanti.

Mal4h, dia yang baru memulakan b1snes jenama sendiri sejak empat bulan lalu meng4kui kec4man yang diterima turut membuka pintu rezeki buat dirinya.

Puteri memil1ki 3.8 jvta pengikut TikT0k.

“Saya sebelum ini pernah berniaga bengkvng. Kemudian saya keluarkan pr0duk sendiri iaitu lip matte dan lip tint.

“Tapi kadang-kadang tak terjaga b1snes sendiri sebab sibuk buat revi3w pr0duk orang lain. Kadang-kadang rasa meny3sal join b1snes, tapi bonda saya p3san agar jangan meng4lah.

“Kecam4n orang turut memb3ri rezeki buat saya. Alhamdulillah. Di sebalik kec4man, bisn3s makin naik. Impian saya nak jadi orang diken4li dan dapat salvr bantvan kepada orang yang susah,” ujarnya yang menjadikan Datuk Seri Vida (DSV) sebagai insp1rasi.

Tambah Puteri lagi, dia mahu menjadi ins4n berjaya biarpun hanya bersekolah sehingga tingkatan empat sahaja.

Puteri mahu menjadi usah4wan berjaya suatu hari nanti.

“Saya tak ambil Sijil Pelajaran Malaysia (SPM). Saya habis sekolah tingkatan empat. Saya berh3nti kerana ada masalah sikit,” ujarnya r1ngkas.

Selain mahu menaikkan b1snes, Puteri juga kom1ted dalam m1si untuk menambah pengikutnya di TikT0k sehingga menc3cah 4 jvta.

“Saya bersyukur sangat. Doakan saya r0ad to four mill1ons foll0wers pula.

“Bukan sekadar Malaysia, video saya turut vir4l di luar negara, terut4manya Indonesia,” ujarnya lagi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.