Heboh! p0lis tahan penunggang motosikal tak pakai MASK, sebenarnya ini yang berlaku.

Seperti yang korang tahu, pemakaian pelitup muka telah diwajibkan bermula 1 Ogos yang lalu untuk membasmi dan mengurangkan kadar k3s C0vid-19 di negara kita berikutan penambahan kluster jangk!tan C0vid-19 baharu yang dikenal pasti, selain atas nasihat kementerian kesihatan.

Pelitup muka yang diwajibkan untuk dipakai itu merangkumi di tempat awam yang ses4k dan pengangkutan awam. Tetapi baru-baru ini, tular satu video yang didkwa p0lis men@han sebilangan penunggang motorsikal yang tidak memakai ‘mask’..

Pun begitu, Timbalan Pengarah (Penguatkuasaan/Kawalan Lalu Lintas/Pengurusan Saman) JSPT Bukit Aman, Datuk Mohd Nadzri Hussain menyangkal dkwaan terbabit dan sebaliknya memberi tahu video berkenaan adalah 0perasi untuk mengesan penunggang motosikal yang tidak melalui laluan disediakan di Lebuh Raya Persekutuan 12 Jun tahun lalu lapor Berita Harian.

Tind4kan tegas akan dikenakan terhadap mana-mana individu didapati sengaja mensensasikan isu berkenaan yang jelas untuk mencet0skan kegusaran masyarakat,”

Justeru, beliau berkata, orang ramai digesa menghentikan penyebaran video dan berita tidak tepat melalui muat naik atau perkongsian dalam media sosiaI.

So korang jangan nak pandai-pandai ye, ch3ck dulu sumber dari mana sebelum share dekat orang lain.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber  LM

Leave a Reply

Your email address will not be published.