Ingat Kan Tidak Berbisa,Isteri Berani Halau ‘Tetamu’ Begitu Saja Tanpa Sebarang Senj4ata Ditangan.

Sepasangan suami isteri telah dikejutkan dengan kehadiran tetamu tidak diudang berbisa didapur rumah mereka.Si isteri cuba menghalau ul4r berkenaan sendiri namun disedari suami nya dan suami telah cuba mengenal pasti jenis ul4r berkenaan .

Si suami terkejut mendapati itu adalah ul4r tedung selar ,lalui si suami pon terus menelefon pihak Angkatan Pertahanan Awam Malaysia untuk mendapat kan bantuan mengeluarkan ul4r berkenaan dari rumah nya.

Dalam kejadian yang berlaku di Kampung Teluk Merubi,Kupang.Si suami yang dikenali sebagai Abdul Malik Razak,32,berkata isterinya telah menemui ul4r berkenaan ketika sedang masak didapur sekitar jam 8malam.

Menurut Abdul Malik isterinya Nor Aimuni Zainal ,32,pada mulanya menyangka ul4r sepanjang 4meter dan seberat 7kg itu tidak berbahaya dan dengan berani cuba untuk mengh4lau ul4r berkenaan sendiri dari dapur umah nya.

Abdul Malik bagaimanapun terus menghubugi pihak Angkatan Pertahanan Awam Malaysia(APM) untuk mendapatkan pertolongan.

Pihak APM Dearah Baling yang bergegas ke lokasi telah berjaya menangkap ul4r tedung selar tersebut dengan menggunakan peralatan khas dalam masa kira-kira 20minit.

“Nasib baik isteri saya tidak dipatuk oleh ul4r berbisa itu”ujarnya

Dipercayai ul4r tersebut telah menyelinap masuk ke rumah nya daripada kawasan semak berhampiran .

Post Berkaitan

Leave a Reply