Ingatkan anak, rupanya bukan! Bertempiaran penduduk bila dia ni tiba2 masuk kampung. Rupanya ini yang terjadi.

Bila kampung yang Aman tiba tiba menjadi huru hara, mesti ada sesuatu yang terjadi menyebabkan berlakunya kejadian penduduk riuh rendah dan lari lintang pukang menyelamatkan diri. Suasana pula hingar bingar dengan suara jeritan dan teriakan ketakutan.

Satu perkongsian video daripada pengguna fesbuk ini telah menarik tontonan orang ramai dimana rakaman telah menunjukkan seekor harimau bintang telah memasuki sebuah kawasan perkampungan lalu membuat huru hara. Mungkin penduduk kampung pada mulanya ingat ia adalah seekor kucing liar sahaja, tetapi saiznya sahaja mungkin kita sudah tahu yang ia bukanlah kucing biasa. Harimau bintang terkenal sebagai seekor haiwan yang pantas berlari dan haiwan pembunuh. Ia adalah pemangsa dan boleh menjadikan manusia sebagai makanannya.

Pihak polis termasuk penduduk kampung telah berusaha untuk menangkap atau menghalau harimau bintang tersebut tetapi amat sukar mungkin kerana ketiadaan pihak yang betul2 mahir menangkap binatang liar dan merbahaya seperti itu. Jika dilihat didalam video, tidak mustahil jika ada yang cedera teruk dikerjakan si harimau bintang.

Dibawah adalah antara komen daripada warga maya.

Post Berkaitan

Leave a Reply