“Siap rampas telef0n” – Hanya Kerana Tak Buat Sarapan, Suami Meng4muk ‘Attack’ & Kurung Isteri Dalam Rumah

Gara-gara tidak menyediakan sarapan pagi untuknya, seorang lelaki meng4muk dan bertind4k mengurung isterinya di dalam rumah. Menurut Awani, kejadian itu berlaku di sebuah pangsapuri dekat Bandar Bukit Tinggi, Klang semalam.

Ketika kejadian pada jam 7.15 pagi itu, m4ngsa berusia 27 tahun itu berkata dia telah ditolak di kepala dan badan oleh suaminya sehingga menyebabkannya terjatuh. Ketua P0lis Daerah Klang Selatan, Asisten Komisioner, Shamsul Amar Ramli berkata,

Selepas itu, m4ngsa dikunci dari dalam rumah dan telef0n bimbitnya turut disimpan oleh susp3k berusia 28 tahun bagi mengelak isterinya menghubungi orang lain.”

M4ngsa bagaimanapun berjaya meminta tolong jiran depan rumahnya untuk menghubungi pihak p0lis. Suri rumah itu kemudian dilep4skan oleh anggota p0lis yang datang ke rumah dan terus membawanya ke balai p0lis untuk membuat lap0ran.

Sepasukan anggota p0lis berjaya memberkas susp3k di rumah sama pada jam 5.15 petang. Sias4tan awal, lelaki itu mengaku terlibat dalam k3s itu.”

Sem4kan polis turut mendapati susp3k mempunyai satu rek0d lampau berkaitan kes jen4yah dan siasatan lanjut dilaporkan akan diteruskan selepas permoh0nan rem4n di Mahkam4h Klang, hari ini.

Kes dis1asat mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan dan Seksyen dan Seksyen 18A Akta Keganasan Rumah Tangga 1994.

Leave a Reply

Your email address will not be published.