Kadang-Kadang Bila Ternampak Perempuan Yang Tangkap UIar, Terkesima Sekejap. Akak Memang Power.

Kalau ada kes berkaitan uIar atau haiwan berblsa, selalunya kita akan nampak abang-abang b0mba lah yang kedepan dalam men4ngkap haiwan-haiwan ini.

Tetapi kali ini, lain pulak ceritanya apabila bukan abang b0mba yang bertugas tangkap uIar tapi kakak b0mba pula mula tunjuk skill menundukkan seekor uIar t3dung. Wow!

“Siapa kata hakak b0mba tak hebat…”

Menerusi perkongsian video di Fesbuk, seorang angg0ta b0mba wanita dilihat sedang berhadapan dengan seekor uIar t3dung yang nampak sangat berb4haya. UIar tu siap dah menegak naik dan kepalanya pun macam nak mengembang.

Tapi kakak b0mba ni nampak dengan chillnya perlahan-lahan cuba memegang kepala uIar tersebut dan tak disangka-sangka dia terus mencapai kepala uIar itu serta men4ngkapnya. Fuh perkara ni berlaku kurang dari 1 minit yalls!

Nah tengok vide0 kat bawah:

“Aku pulak yang kecut perut… hebat kau kak!”

Rata-rata netizen memang teruja habislah tengok gaya akak ni menangkap uIar t3dung tersebut. Apa-apapun ramai jugak yang blmbangkan kes3lamatan akak ni. Bagi min akak ni mesti dah profesi0nal. So korang jangan risau, macam mana pun saf3ty first ye!

“Depa dah terlatih. Tengok step semua sama nak tangkap ular”

Leave a Reply

Your email address will not be published.