Kucing Mend3rita Perut Besar Berisi Nanah, Dipercayai Jadi Mangs4 T3mbak Sen4pang Angin

Sen4pang angin memang amat merb4haya. Hanya kerana terkena t3mbakan s3napang angin, perut kucing ini kembung. Kucing Mend3rita Perut Besar Berisi Nanah, Dipercayai Jadi Mangs4 T3mbak S3napang Angin

Kucing seringkali menjadi pilihan sebagai haiwan peliharaan kesayangan kerana sifatnya yang jinak dan telatah mereka yang comel lalu mampu menambat hati sesiapa sahaja.

Namun, masih ada individu yang tidak bertanggungjawab dan sanggup melakukan kek3jaman kepada haiwan ini. Tindakan yang dibuat langsung tidak berhati perut dan seolah-olah mengabaikan fakta bahawa si bulu juga mempunyai perasaan seperti makhluk berny4wa yang lain.

Dalam satu video yang tular di media sosi4l beberapa hari lepas menunjukkan seekor kucing berwarna putih bertompok oren mengalami masalah perut yang membesar hingga kelihatan meng3rikan. Lebih memilukan, haiwan berkenaan juga dilihat mengalami kesukaran untuk berjalan. Pada awalnya, tiada sesiapa pun tahu punca yang menyebabkannya menderita sedemikian rupa. Ini kerana terdapat 3 das peIuru di dalam perutnya.

Kucing ini diselamatkan oleh pemilik pusat perlindungan haiwan iaitu dikenali sebagai Rumah Singgah Clow. Di pusat perlindungan ini, mereka telah membuka dana untuk membantu kucing betina ini mendapatkan rawatan selanjutnya.

Apabila dibawa bertemu pakar, barulah mereka mengetahui bahawa perut kucing ini dipenuhi nanah, didakwa ditemb4k oleh individu tidak bertanggungjawab dipercayai menggunakan sen4pang angin.

Kucing ini akhirnya berjaya diselamatkan melalui pemb3dahan. Ketika nanah dikeluarkan daripada perutnya, doktor turut menemui 3 butir peIuru yang dikesan lebih awal melalui imbasan x-ray.

Dibawah adalah gambar xray PeIuru yang masuk dalam perutnya.

Selepas pend3ritaannya hilang, khabarnya kucing comel ini bakal dijaga oleh seorang individu yang baik hati. Bagaimanapun, si comel ini hanya akan bertemu dengan tuan baharunya selepas tempoh r4watannya berakhir.

Menjengah diruangan komen, rata-rata warganet melahirkan rasa syukur kerana pend3ritaan si bulu comel ini berakhir. Mereka juga tidak menyangka ada manusia yang tergamak melakukan tindakan k3jam sedemikian dan sanggup melayan haiwan ini sebegitu rupa.

Post Berkaitan

Leave a Reply