Lelaki ini tunjukkan cara mandikan b4yi ,‘Si Oyen’ Pula Jadi M0del

Mandikan b4yi bukan mudah seperti yang dilihat. Ia memerlukan t3knik dan cara khu sus kerana struktur badan b4yi belum lagi tegap dan kuat.

Seorang lelaki  yang bakal menimang cu cu ini menunjukkan de mo cara mandikan b4yi kepada anaknya dengan menggunakan kucing mereka.
Apa yang menariknya ialah, kucing tu redha je! Macam patung!

Vide0 tersebut telah dikong si oleh seorang lelaki di laman fesbuk dan meraih lebih 41,000 like dan 17,000 sha re!

Jom ikuti cara man dikan b4yi dengan betul mengikut aja ran bakal atuk ini.

1. Guna satu tangan tahan kepala ‘b4yi’ sementara tangan lain bersihkan bahagian yang lain.

2. Untuk bersihkan bahagian kepala pula, letak ‘b4yi’ di riba, ba luti badannya dengan kain atau tu ala supaya b4by tak kesejukan.

3. Lalu, tadah air guna tapak tangan dan siram bahagian kepala, seterusnya basahkan tapak tangan untuk lap mukanya.

Ajarnya, jangan sampai air masuk di telinga ya!

4. Akhirnya setelah selesai man dikan, keringkan badan b4yi, pakaikan baju dan ti durkan dia.

Haa gitu. Sekarang ni kenapa eh si oyen ni redha sangat? G3ram min tengok dia.

Ramai yang kagum dengan k3rjasama yang diberikan oleh kucing itu. Diam dan redha sahaja mendengar bebe lan tuannya. Tak pr0tes langsung! Mukanya seakan-akan sedang dapat r4watan sp@.

Ni video full dia.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.