Nasib Baik tak ada budak budak main Di dalam dan luar pagar, Kjap je KING MYVI Rempu.h terus hilang pagar Rumah..

Satu perkongsian menarik oleh seorang pengguna fesbuk ini mungkin boleh dijadikan pengajaran dan iktibar.

Sebuah kereta myvi yang dipercayai milik jiran sebelah rumah telah merempuhh pagar tuan rumah sehingga rob0h. Tidak tahu berapa kerugian yang dianggarkan untuk membaiki pagar itu kembali tetapi diharap agar urusan dengan jiran sebelah rumah diselesaikan dengan cara yang baik dan berhemah.

Kapsyen yang berbunyi – “King terlajak undur, habis rob0h pagar rumah jiran. Kalau tengok kat komen video asal, ada anak saudara pemilik rumah tu kata, pemandu langgar tu ada masalah kesihatan. Anak dia pun dah setuju nak bayar ganti rugi. Semoga dipermudahkan urusan.”

Ini menunjukkan yang pemandu sepatutnya tidak dibenarkan memandu sekiranya mengalami masalah kesihatan. Bunyinya agak bah4ya disitu. Walauapapun kita tidak tahu apa kebenaran daripada video tersebut dan tidak perlu berprasangka tidak baik. Tidak tahu siapa yang salah juga kerana semua orang pun tidak tahu apa yang akan berlaku dimasa hadapan.

Kadang-kadang situasi seperti ini berlaku tanpa kawalan kita dan sekiranya betul seperti yang dikata yang pemandu mengalami masalah kesihatan, mungkin juga pada masa itu dia berada dalam keadaan yang fit dan baik untuk memandu. Siapa tahu kan? Yang penting juga,Sila pastikan keselamatan anak-anak anak dan juga orang tersayang semasa berada dirumah sebab kita pun tidak tahu kalau kemal4ngan itu boleh berlaku dimana-mana sahaja.

 

Apa-apapun,…..semoga semuanya sudah selesai dengan cara yang baik…

Post Berkaitan

Leave a Reply