Pelik sungguh! Bila Pak belang ada, ramai pula berenti nak tengok. Ramai-ramai pegang HP rakam

Apakah bezanya kucing dengan harimau? Kucing adalah binatang berkumis tapi tak berjenggot. Ketika menerkam tikus, maka kukunya disembunyikan. Matanya tak berkedip seperti menghipnotis sang tikus untuk tidak bergerak. Ketika berhasil memakan mangsanya, tangannya dibersihkan dengan ludahnya dengan menggosokkan kemulutnya. Selesai makan baru mengeong. Itulah kucing. Berbeza dengan harimau, ia akan mengaum dulu baru menerkam.

Satu perkongsian video daripada seorang pengguna fesbuk ini amat membuatkan bulu roma kita meremang. mana tidaknya,…seekor harimau tiba tiba masuk kampung di sebuah jalan raya panjang lalu ia mungkin menerkam seorang lelaki tua. tidak pasti bagaimana keberadaan lelaki tua itu selepas itu tetapi diharap dia selamat dan tidak mengalami kecederaan teruk.

harimau itu pula muncul entah dari mana. kalau kita berada di lokasi yang sama pun kita tidak tahu nak lari kemana. Asalkan tidak bertembung dengan harimau sudah lah ya. Kalau nampak kucing tapi disangka harimau… itu lain cerita.

Post Berkaitan

Leave a Reply