Sanggup Bah4yakan Diri, Selamatkan SiComel Di Jalan Ses4k, Rider Foodpanda Ni memang Mantap

Sifat sayangkan ha1wan ini sepatutnya dipupuk oleh semua insan supaya tiada pengan1ayaan terhadap haiwan. Haiwan juga adalah makhl0k yang bernyaw4 yang mempunyai peluang untuk hidup di bumi yang terbentang luas ini.

Kadang2 bila seseorang itu sayangkan haiwan tidak kira la di mana dan dalam situasi apa pun seseorang itu tetap akan menyelamatkan apa jenis haiw4n pun, jika berada dalam situasi yang meng4ncam nyaw4 haiw4n tersebut.

Terkini, sebuah video telah diupload di aplikasi Tik Tok oleh seorang pengguna tentang seorang rider sebuah syarikat penghantar makanan iaitu Food Panda. Video tersebut adalah tentang usaha seorang abang rider yang baik hati menolong seekor kucing yang telah berada di tengah kesesak4n jalan raya.

Apabila melihat kucing tersebut berada dalam keadaan bahay4 di tengah jalan raya yang sibuk itu, abang rider tersebut mengambil dan meletakkan kucing yang mal4ng itu di tepi jalan yang tidak berb4haya kepadanya lagi. Sungguh baik hati abang rider tu.

Menjengah ke ruangan komen pula, ramai netizen yang memuji kebaikan abang rider tu yang sanggup meletakkan dirinya dalam bahay4 untuk selamatkan kucing tersebut dan ada juga yang memuji adakah semua abang rider baik hati kerana mungkin banyak berita kebaikan abang rider yang dided4hkan kebelakangan ini.

 

Post Berkaitan

Leave a Reply