(video) Sebuah Sungai Cantik Terbentuk Di Tengah Kampung Selepas Berlaku Trag3di Kepala Air

(video) Sebuah Sungai Cantik Terbentuk Di Tengah Kampung Selepas Berlaku Trag3di Kepala Air

Banjir kilat yang berpunca dari kepala air yang melanda beberapa kawasan di Kedah mengakibatkan banyak ker0sakan awam terutamanya rumah dan jalan raya. Namun di samping mus1bah yang datang, terdapat juga rezeki yang tidak disangka-sangka.

Sebuah video di apl1kasi TikT0k baru-baru ini menunjukkan sebuah kampung yang turut terjejas akibat banjir. Yang lebih menghairankan selepas banjir surut, secara tiba-tiba terbentuknya sebuah sungai yang mengalir di tengah kampung.

Kewujudan sungai itu mengejutkan banyak pihak terutamanya penduduk memandangkan sebelum ini kampung itu sememangnya ketiadaan sungai. Kelihatan air jernih yang mengalir seolah-olah sungai itu sudah terbentuk lama sebelum ini.

Lawa perancangan Allah

Net1zen yang menonton turut teruja melihat keajaiban yang berlaku. Malah beberapa orang net1zen sudah membayangkan kawasan itu dibangungkan sebagai tempat berehat dan berkelah di samping dapat mewujudkan ekon0mi baru.

Menurut pemilik video tersebut, dia telah datang ke kampung tersebut untuk menghulurkan bantuan kepada mangsa banjir. sebelum mendapati kemunculan sungai yang dikatakan berpunca dari air terjun Batu Hampar.

Turut kelihatan sebuah jalan yang runtuh akibat ‘tsunami kecil’ yang datang dari Gunung Jerai. Malah jalan itu dipisahkan dengan kewujudan sungai yang muncul selepas banjir surut.

Post Berkaitan

Leave a Reply