(video) Pemandu Myvi M3mandu Secara M3lulu L4ngg4r L4ri Viva Sehingga Terb4lik Dik3cam Net1zen

Kadang-kala walaupun kita memandu secara defens1ve, pasti akan ada pemandu lain memandu secara 4gresif yang boleh menjadi pvnca berlakunya kem4langan jalan raya.

Hari ini tular satu rakaman dashcam sebuah Perodua Myvi telah m3langg4r Perodua Viva sehingga terj4tuh masuk l0ngkang lalu terb4lik. Kejadian tersebut berlaku sek1tar pukul 6.30 petang beberapa hari yang lalu.

Kejadian tersebut dipercayai berlaku di satu kawasan sekitar Taman Nesa, Tun Aminah terletak di Johor. Sejurus mel4nggar kereta Viva tersebut, pemandu Myvi itu meneruskan perjalanan dengan menggunakan laluan yang bertentangan sehingga hampir mel4nggar dua orang pejalan kaki yang sedang melintas.

Rata-rata net1zen terkejut dan m3ng3cam pemanduan pemandu kereta Myvi tersebut sehingga menyebabkan pengguna jalan raya lain menjadi m4ngsa.

Setakat art1kel ini ditulis tiada perkembangan lanjut mengenai pemandu Myvi tersebut. Manakala m4ngsa wanita yang memandu kereta Viva itu dikhabarkan mengalami p3ndar4han yang banyak tetapi dalam keadaan stab1l menurut salah seorang pengguna Tw1tter.

Tidak k1ra apapun jua kenderaan yang kita pandu, pastikan kita sentiasa mengikut undang-undang jalan raya bagi memastikan tiada kem4langan boleh berlaku kerana nyawa tidak boleh dibeli-ganti dengan w4ng ringgit.

Semoga pemandu Myvi yang tidak bertanggungjawab tersebut dapat dikesan oleh pihak berkuasa dan dibawa ke muka peng4dilan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.