[VIRAL]” Sejuk Perut Ibu Yang Melahirkan..”Tindakan Mulia Sekumpulan Budak Lelaki Dipuji NETIZEN..

Dalam rezeki kita terselit rezeki orang lain walaupun tidak seberapa sekumpulan budak lelaki telah cuba berkongsi rezeki dengan seorang pakcik yang sedang duduk berehat didepan kedai ECO .

TULAR baru2 ini satu posting video sekumpulan kanak2 lelaki membeli sepasang selipar untuk seorang pakcik yang sedang duduk di hadapan kedai RM 2 ECO ,rata2 warganet memuji tindakan kanak2 itu.

Awalnya menyangka kanak2 itu ingat menganggu pakcik itu tapi sebaliknya mereka salah seorang daripada kanak2 itu melihat selipar pakcik berkenaan dan mereka masuk kedalam kedai ECO mencari selipar baru untuk pakcik berkenaan.

Beberapa minit kemudian seorang dari pada kumpulan budak lelaki berkenaan kembali semula kepada pakcik itu dan membawa sepasang selipar untuk dicuba oleh pakcik itu namun kerana tidak tahu saiz kaki pakcik itu budak berkenaan menunggu untuk melihat saiz selipar muat atau tidak kepada pakcik itu.

Sabar menunggu dan memilih saiz selipar pakcik itu sehingga mendapatkan saiz yang muat pada kaki pakcik itu,sifat layanan kanak2 berkenaan dipuji kerana pemurah dan penyayang kepada orang tua .

TAHNIAH,kepada ibu bapa kanak2 berkenaan kerana telah mendidik dan melatih anak anda menjadi insan mulia untuk semua orang tidak kira keluarga atau orang yang tidak dikenali.semoga adik2 ini menjadi insan berguna dunia dan akhirat..

SUMBER :thevocket / janakpurpress

Leave a Reply

Your email address will not be published.