Dengan Hanya Menyebut dan Mendengar Satu Kalimah, Anjing Ini Terus Menunduk.

Kehidupan umat Islam di Palestin tidak aman seperti kita di sini, pergerakan umat di sana amatlah terbatas kerana kekejaman oleh pihak rejin Zionis.

Rakyat Pelestin juga bukan hanya ditindas daripada pihak tentera, ada masa umat Islam di dana juga selalu diganggu oleh penduduk Israel.

Terkini dikatakan Palestin telah viral satu video yang dilihat seekor anjing cuba untuk menyerang 2 orang Muslim yang sedang menunaikan solat di tepi jalan.

Seorang lelaki Israel iaitu pemilik anjing tersebut telah melepaskan anjing beliau dengan niat sengaja bagi tujuan menggangu 2 orang muslim tersebut semasa menunaikan solat itu.

Kemudian apa yang diperhatikan dalam rakaman tersebut, pada awalnya anjing itu berlari dengan agresif dan seakan mahu serang dua orang lelaki tersebut sambil diperhati oleh pemiliknya.

Mereka juga mula dalam ketakutan dengan anjing itu kerana hendak menyerang, tetapi mereka tetap meneruskan solatnya hingga selesai.

Lebih mengejutkan apabila rakaat terakhir semasa mereka mengucapkan syahadah, anjing agresif tersebut tenang dan tunduk ke arah mereka. Apabila dilihat anjing tunduk pada mereka, salah seorang daripanya mengangkat jari telunjuk ke atas dan mengucapkan syukur kepada ALLAH

Subhanallah! Ya Allah sesungguhnya segala yang di bumi ini dan sekian alam adalah miliknya

 

Post Berkaitan

Leave a Reply