Ibu Terl4ntar Sakit Hanya Mampu Lihat Anaknya ……….

Kejam dan tidak ada sifat perikemanusiaan langsung, itulah luahan kami sebaik membaca lap0ran kejadian yang berlaku di Terengganu ini. Melalui lap0ran Astr0 Awani, seorang remaja perempuan 19 tahun dipercayai dibvnuh dalam satu kejadian s4mun.

M4ngsa, Siti Nur Surya Ismail ditemui tertiarap di ruang tamu rumah berkenaan oleh adiknya, Siti Nur Syuhada, 15, yang baru pulang dari sekolah.

Sementara itu, abang m4ngsa, Mohd Zaid Azroi, 28, menjelaskan bahawa dia menyedari kejadian itu selepas dihubungi Syuhada ketika dia sedang bekerja di Kampung Bukit Payong.


“Adik (Siti Nur Surya) dibunvh kej4m dengan beberapa kesan (tik4man) dipercayai senjata taj4m di beberapa bahagian badan termasuk putus pergel4ngan tangan kiri”

“Ketika kejadian hanya ibu sahaja yang ada di rumah. Ibu yang terlantar sakit hanya mampu melihat kerana dia menghidapi sakit k4nser 0tak,” katanya kepada p0rtal berita tersebut ketika ditemui.

Ketua Jabatan Sias4tan Jenay4h Terengganu, As1sten Kom1sioner Mohd Marzukhi Mohd Mokhtar menges4hkan kejadian itu dan menyatakan bahawa sias4tan masih dijalankan di l0kasi kejadian dan berdasarkan petunjuk kes ini dipercayai dilakukan oleh seorang ind1vidu.

“Barangan yang hilang membabitkan w4ng tun4i. Siasat4n awal mendapati kejadian dipercayai berlaku jam 9 pagi,” katanya.

Post Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *