Meroyan dah bini aku kucing hilang. Jauh cari jumpa hujung taman. Rupanya Betlna kaberet mana ko ikut.

Gelagat dan telatah kucing ni kadang tak terjangka . Dah macam anak kecik kita , dibelai dimanja kdg geram kadang sayang . Lumrah kita sesama makhluk .

Malah tidak dinafikan bila kita suka pelihara kucing ini, kita akan belajar banyak perkara yang baru. Kadang- kadang kucing akan memberikan kita pengalaman baru dan pengalaman yang tidak dapat dibeli jika kita bukan seorang pencinta kucing.

 

Tidak terkecuali seekor kucing ini juga yang videonya telah dimuatnaik di media sosial apabila suka berjalan- jalan ke rumah jiran sehingga tuannya pun risau ke mana dia berjalan-jalan. Suka mer4yau-rayau adalah salah satu ciri yang ada pada kucing kampung biasa. Suka berkawan dan bersiar-siar.

Di dalam rakaman video itu terlihat sebuah kereta yang sedang mencari kucingnya yang mer4yau ke rumah jiran dan apabila diberhentikan kereta, teenampak seekor kucing yang seperti mengenali tuannya dan memasuki kereta mereka selepas disuruh masuk ke dalam kereta.

Bila membaca di ruangan komen pula, ramai yang tergelak kerana niat nak merayau kena dilupakan kerana dijemput balik ke rumah. Dan ramai juga yanng meninggalkan komen comel kepada kucing yang suka mer4yau-ray4u itu..

 

Post Berkaitan

Leave a Reply