Lori Himpit Myvi, Sekali Mike Tyson yang keluar baru kau tahu langit itu tinggi ke rendah, Pemandu lori lagak samseng tiba-tiba kecut perut…

Kemalangan kadang-kadang berlaku hanya disebabkan oleh perkara-perkara kecil. Adakalanya sifat ego dalam diri setiap pemandu memainkan oeranan penting. Jika wujudnya sikap bertolak ansur, sudah pasti kemalangan jalan raya akan dapat dielakkkan. Jangan hanya disebabkan oleh sikap ego, kemalagan telah berlaku, ini amat memalukan. Jika kemalangan kecil berlaku hanya disebabkan sikap ini,… kita sudah tidak tahu siapa yang perlu disalahkan.

Alkisah Seorang pemandu lori bersikap biadab apabila menghimpit dan memotong barisan sebuah kereta jenis Perodua Myvi serta menunjukkan isyarat lucah kepada pemandu kereta itu. Kejadian pada Ahad itu dipercayai berjaya dirakam menerusi telefon bimbit seorang penumpang yang berada di belakang kereta Myvi itu.

Menerusi rakaman itu, pemandu lori terbabit dilihat menghimpit dan memotong barisan kenderaan lain tanpa memberikan isyarat lampu. Keadaan bertambah panas apabila pemandu lori itu bertindak membuka pintu dan dipercayai menunjukkan isyarat lucah ke arah kereta Myvi itu.

Tinjauan Majoriti di ruangan komen mendapati rata-rata orang ramai dilihat berpuas hati dengan tindakan yang dibuat oleh pemandu Myvi itu.

“Ini baru King sejati, kalau pemandu lori macam ini kita kasi ajar sahaja,” kata Fuad Rahmat.

“Bagus! Turun sahaja pukul pemandu itu, ingat dia ini pandai sangat, kena belasah baru tahu,” jelas Kenny Leong.

“Sekali Mike Tyson yang keluar baru kau tahu langit itu tinggi ke rendah,” ujar Steven Tan.

Belum ada sebarang kenyataan daripada pihak berkuasa berhubung insiden itu setakat ini. 

Post Berkaitan

Leave a Reply