Sempat BeIikan Sarapan Untuk lsteri Sebelum Mavt Terbabit KemaI4ngan

TANAH MERAH – Seorang warga emas sempat membelikan sarapan terakhlr untuk keluarganya sebelum men1nggaI dula dalam kemal4ngan membabitkan dua buah motosikal di Batu 3, Kampung Belimbing, di sini.

Sebelum kejadlan pada jam 9.45 pagi itu, m4ngsa, Zakaria Seman, 77, dari Batu 2/5, Bukit Merah menghantar laksa yang dibeli untuk sarapan pagi isterinya yang mengaIami angin ahmar.

Zakaria kemudiannya keIuar semula untuk minum di kedai yang terletak 10 meter dari jalan utama.

KemaI4ngan berlaku selepas warga emas berkenaan selesai bersarapan dan mahu pulang ke rumahnya.

Motosikalnya berI1au tonggar dengan sebuah lagi motosikal yang datang dari arah Tanah Merah ke Pasir Mas.

Anak bongsu m4ngsa, Nurbalaili Zakaria, 30, berkata, mereka sekeluarga mendapat tahu mengenai kejadian tersebut daripada orang ramai yang berada berhampiran kedai arw4h bapanya bersarapan.

“Orang kampung menghubvngi kakak saya memaklumkan kejad1an itu sebelum saya dan suami bergegas ke l0kasi kejadian dan mendapati arw4h ayah terbujvr di tengah jalan.

“Hanya AIIAH sahaja yang tahu luIuhnya hati saya namun saya kuatkan jua untuk meIihat keadaan ayah. Ketika itu ayah sudah t1ada,” katanya kepada pemberita ketika ditemui di Unit Forens1k HospitaI Tanah Merah, di sini.

Katanya, arw4h bapanya seorang yang peramah dan sentiasa mmentingkan keperIuan anak-anaknya.

“Arw4h tidak menunjukkan sebarang kelakuan an3h dan sentiasa ceria. Setiap pagi memang menjadi rutinnya membeli sarapan pagi untuk kami kerana emak mengh1dap sakit angin ahmar dan tidak mampu berjalan,” katanya.

Nurbalaili berkata, mereka sekeluarga belum memaklumkan perkara itu kepada ibunya kerana berharap ibunya dapat menerima ketentuan AIIAH itu.

“InsyaAIIAH, semoga semuanya seIamat,” katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Tanah Merah Deputi Superintendan Zainuddin Mat Yusof ketika dihubungi menges4hkan kejadlan tersebut dan may4t dibawa ke Hospital Tanah Merah untuk t1ndakan lanjut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.