Jadi Anak Yatim Di Usia 9 Tahun ,Siapa Sangka Disebalik Tawa Dan Usikan Ada Kisah Sedih Sherry Alhadad.

Siapa sangka disebalik perwatakan yang sentiasa membuatkan orang lain ketawa, rupanya ada kisah duka dan kesepian di dalam jiwa yang tidak dikongsi oleh Sherry.

Sering dilihat sebagai seorang yang sangat fun, di wajahnya tidak pernah lokek dengan senyuman dan gelak tawa, boleh dikatakan memang nampak happy selalu, itulah dia pengacara dan bintang komedi, Sherry Al-Hadad.

Baru-baru ini, Sherry dan juga Sharifah Shahira atau lebih dikenali sebagai Shiera, telah dijemput ke rancangan bual bicara terbaru, Astro Warna, Rumah 107 yang dihoskan oleh Khir Rahman.

Disebalik perwatakan yang menghiburkan, jarang kita melihat Sherry mahupun Shiera menangis. Namun, satu soalan yang diajukan Khir telah membuat air mata dua selebriti ini menitis jua.

Ia adalah mengenai kehilangan seorang bapa, rupanya Shiera memang sudah lama mengenali keluarga Sherry. Pada umur Sherry 9 tahun, dia telah kehilangan ayah yang tercinta.

“Bapak Sherry sayang dia sayang…” – Shiera
Menurut Shiera, mengenali keluarga pengacara tersebut membuatkan dia berasa kagum kerana meskipun telah kehilangan tunjang utama dalam keluarga, namun Sherry mempunyai ibu yang sangat cekal dan tabah.

Mengimbas kembali kenangan bersama arwah ayah, Sherry dalam linangan air mata bercerita bahawa terlalu banyak kenangan indahnya bersama, meskipun hanya 9 tahun dapat merasai kasih-sayang seorang insan bergelar ayah.

“Abah suka main menyorok kalau setiap kali rutin balik sekolah..namun hari tu abah tiada..dapat tahu abah masuk hospital…”

Ketika bercerita mengenai arwah ayahnya, Sherry telah membuatkan suasana di set Rumah 107 bertukar hiba kerana masing-masing merasai kehilangan insan yang tersayang.

Semoga Sherry terus kekal tabah dan menjadi inspirasi kepada kesemua anak-anak yang telah kehilangan bapa agar bangkit dan terus bersemangat menjalani kehidupan.

Sumber : Irfan Empire

Post Berkaitan

Leave a Reply