Plast1k Bergerak-gerak Ada Benda H1dup,Ingatkan Apa.Mujur Abang Rider Panda Buka,Kalau Tak.. Siapalah Punya Kerja.

Kucing merupakan haiwan peliharaan yang comel ,manja dan mempunyai pelbagai keletah seperti anak kecil. Bulunya yang tebal dan berwajah comel membuatkan sesiapa saja akan jatuh cinta melihatnya.

Tidak hanya kerana kecomelannya, malah ia juga adalah mahkluk Tuhan yang bagus untuk dijadikan peneman agar kesihatan mentqI dan fizikal kita terjaga dengan baik.

Gelagatnya yang begitu nak4ll akan membuatkan anda seolah-olah tidak bosan dengan perangai si comel ini.

Kucing juga adalah haiwan yang sering diambil sebagai haiwan peliharaan bahkan seakan diasuh seperti anak manusia adakalanya. Selain dapat menemani ketika svnyi, halwan tersebut juga turut menceriakan suasana dan amat menyeronokkan untuk diajak bermain bersama.Bukan itu sahaja, menjaga kucing juga tidaklah svkar kerana cara penjagaannya yang sangat mudah.

Tetapi, berbeza pula dengan satu rakaman video yang tular dari seorang rider foodpanda ini apabila beliau terjumpa seekor kucing diikat di dalam plastik dan diletakkan di tepi jalan.Yang lebih meny3dihkan lagi apabila kucing tersebut masih h1dup lagi dalam plast1k hijau ters3but.

Ramai berslmpati dan ucap rasa syukur kerana Rider ini sempat s3lamatkan kucing ini, ramai yang mendoakan beliau kerana tlndakannya itu.

Dalam ajaran Islam, umat Islam diajarkan untuk saling menjaga dan mencintai serta berperilaku baik kepada semua mahluk ciptaan Allah SWT.

Secara umumnya, Islam mewajibkan berbuat ihsan kepada kesemua makhluk meliputi manusia, tumbuhan, dan juga haiwan. Berbuat ihsan kepada haiwan seperti kucing adalah wajib hukvmnya dalam erti kata tidak menyaklti dan menzaliml haiwan tersebut.

Post Berkaitan

Leave a Reply