Tak Tahu Kawan Baiknya Telah M4ti, 0yen Tetap Mengh3ret Ketepi Dengan Harapan Kawannya Dapat H1dup Smula.Tak Sangka Ini Yang Terjadi Pada Kawan Si 0yen.

Haiwan juga akan merasai perasaan s3dih akan pem3rgian orang yang mereka sayangi, hal ini terjadi apabila seekor kucing  secara terang-terangan yang berdvka lara yang sempat dirakam semasa mengh3ret tvbuh l3mbam sahabatnya itu. Seakan drama tv perbuatan kucing mengh3ret temannya yang  mengh4ncurkan banyak h4ti dan tembok 3go perasaan seorang m4nusia yang melihat tragedi berkenaan.

Terlalu banyak cerita tentang kes3tiaan anjing dengan luar biasanya,mereka berjaya buktikan dengan baik tentang apa yang mereka mampu lakukan untuk orang yang paling mereka sayangi, seperti manusia yang mereka sayangi mahupun teman sesama mereka sendiri.

Tetapi dalam pendekatan kes kucing kali ini, mereka saling bersatu dalam menunjukkan rasa cinta tanpa syarat mereka seperti mengg0nggong anak kecil .

Bagaimanapun, video baru-baru ini menunjukkan reaksi anak kucing m4lang yang s3dih terhadap k3matian kawan baiknya yang dipercayai akibat dil4nggar ker3ta mengejutkan warganet.

Adegan itu dirakamkan di daerah Songbei di Harbin, wilayah Heilongjiang di China Utara.

Dalam video berkenaan terakam detik menyayat h4ti apabila seekor anak kucing yang sedang kes3dihan seakan meratapi keh1langan sahabatnya, dia enggan meninggalkan m4yat sahabatnya yangkakv  tidak berny4wa, yang baru sahaja men1nggal dunia.

Berdasarkan adegan, mungkin kucing itu fikir dia masih boleh melakukan sesuatu untuk meny3lamatkan ny4wa sahabatnya. Dengan segala kudrat seekor kucing, dia mula mengh3ret tubuh b3rat rakannya ke tempat yang lebih s3lamat.

Kucing itu sedaya upaya cuba untuk mengh4lang rakannya men1nggalkan dirinya  sendirian di dunia ini tanpa teman.

Beberapa saksi yang melihat kejadian berkenaan, menyebut bahawa mereka mula-mula melihat bagaimana anak kucing itu termenung kel3tihan setelah semua usaha untuk memulihkannya, tetapi  tidak mendatangkan hasil.Apa yang dilakukan anak kucing itu adalah suatu perkara yang benar-benar luar biasa dan diluar jangkaan sebagai makhluk yang tidak ber4kal.

Dalam video tersebut dapat dilihat  bagaimana anak kucing tabby yang tabah dan penuh b3las kasihan itu cuba untuk mengg0nggong kawannya yang telah m4ti menggunakan mulvtnya.

Dia dengan sekuat ten4ga cuba  membawa kawannya keluar dari jalan yang sibuk itu dan pergi ke tempat yang lebih s3lamat.

Dek kerana kep3natan , dia terpaksa berhenti beberapa kali untuk  mengumpul semula ten4ga namun dia tidak berputus asa sehingga rakannya sel4mat.

Tiada apa yang akan menghalangnya daripada membawa kawan yang telah m4ti itu  ke tempat yang s3lamat sedangkan kawannya telah m4ti sewaktu dia mengh3ret di jalanan.

Kucing itu mengh3ret kawannya ke bwah sebuah kereta putih  diparkir dan melihat bahawa ini mungkin tempat yang s3lamat sementara mengharapkan ada jiwa yang baik hati datang membantvnya.

Tidak diketahui secara pasti apakah punca kem4tian anak kucing itu, tetapi dilihat dari adegan pertama, nampaknya dia dil4nggar oleh ker3ta lain. Dan pada masa itu dia memulakan kerja besarnya untuk memvlihkannya.

Malangnya, ketika kejadian berlaku , mereka yang melalui kawasan berkenaan hanya sempat merakam tanpa melakukan apa-apa untuk kucing itu.

“Kawannya sudah m4ti, lihat kucing itu,” kedengaran dalam suara latar dalam video itu.

Sumber lain memaklumkan  bahawa terdapat tempat p3rlindungan haiwan di kawasan berhampiran dan diharapkan pihak peny3lamat telah menyedari kehadiran kucing itu yang dalam kes3dihan, sekurang-kurangnya akan memberikan p3rlindungan dan bantuan kepadanya.

Kami sangat berharap agar orang ramai sedar bahawa dengan hanya merakam tidak akan membantu usaha kucing tersebut.Dan apakah secebis usaha mereka tidak ada yang belas ihsan? Tidak ada seorang pun yang datang mendekat dengan men3nteramkan h4ti kucing yang telah keh1langan kawan baiknya. Sadis sungguh dunia.

Post Berkaitan

Leave a Reply